Zoti bekofte ameriken..

Nga Kreshnik Çollaku

Sot ka filluar vizita e Ndihmes Sekretarit te Shtetit Mitchell ne Ballkan.
Vizita eshte e para dhe e nivelit me te larte,deri tani,e administrates se re Trump ne rajon.

Vizita eshte shenje e vemendjes se vecante qe administrata e re Trump i jep Ballkanit.

Nje nder ndryshimet e administrates se re Trump me ate Obama eshte se administrata e re nuk e sheh Ballkanin si ceshtje vetem Evropiane (sic e trajtoi administrata Obama ne mandatin e fundit),por si ceshtje e lidershipit amerikan me Bote.

(Disa detaje qe nuk duhen humbur)

1. Wess Mithcell ka quajtur “disa qeveri te ballkanit si Shtete Hibride” (shtete ku politika dhe mafia jane bere bashke).
2. Wess Mitchell konsideron keto shtete si “rrezik per sigurine kombetare te SHBA.
3. Wess Mitchell ka kundershti me partneret europiane per menyren se si trajtohen politikanet e inkriminuar te Ballkanit.
4. Wess Mitchell kerkoi qe te vendoset “embrago” per politikanet e inkriminuar te Ballkanit.

5. Wess Mitchell viziton cdo kryeqytet te Ballkanit..,vendos nen “embargo” Tiranen.

Vizita e Ndihmes Sekrerarit te Shtetit ne Ballkan eshte nje lajm i mire per Ballkanin,ajo eshte prove se nje prespektive e re amerikane fillon ne Ballkan.
Anipse Tirana vihet nen embargo…kjo eshte menyra se si amerikanet vene gishtin aty ku eshte plaga