Vetingu i partisë .Poezi nga Ina Rama

 

Partishmëria duket se është ende kriter në pushtetin dhe administratën e ish komunisteve . Kjo vërtetohet nga një poezi kushtuar PPSH e ish prokurores se përgjithshme , aktualisht anëtare e komisionit te vetingut te drejtësisë Ina Rma e botuar ne shtypin komunist te kohës dhe e shpërndare ne rrjetet sociale .
Ish prokurorja e përgjithshme Ina Rama është pjesëtarë e një prej familjeve te nomenklaturës se lartë komuniste , e ëma e saje ishte drejtuesja organizatës se grave te Durrësit ndërsa gjyshi i saje kreu i Sigurimit te Shtetit ne ketë rreth. Rama me kete poezi na deshmon se dashurine per partine e saje  e ka shfaqur qe ne moshe te vogel gje qe ka ardhur duke u forcuar deri ne ditet tona .

Ina Rama u përfshi ne lufte politike me qeverisjen e djathte gjate detyrës se saje si Prokurore e Përgjithshme ndërkohe qe kandidatura e saje për anëtare e gjykatës se Strasburgut u refuzua nga kjo gjykate .

Kjo CV politike nuk e pengoi qeverinë ta zgjidhte anëtare te komisionit te vetingut te drejtësisë duke kompromentuar hapur pavarësinë apolitike dhe qëllimin e reformës ne drejtësi.

S,keni pare gjë akoma