Vazhdon skandali me varrezat greke ..Arkeologu Canaj: Ushtaret italianë po i varrosin si grekë

Arkeologu shqiptar që jeton në Itali, Etnor Canaj shkrojë në fcb e tij se eshtrat e gjetur në Dragot të Tepelenës nuk i përkasin ushtrisë greke, por asaj italiane dhe bëhet fjalë për një parashutisti italian dhe me sakt një parashutisti të një Reparti Special i Batalionit San Marco.

“Ka ekzistuar nje repart special i njohur me siglen “P” “CAP.LE” është shkurtimi i titullit ushtarak “Caporale”. Reparti Speciali del San Marco. Battaglione “P” -(P=PARASHUTIST). Numri eshte numri i ushtarit dhe shkronja “P” është për Parashutist, një repart special italian i parashutistëve të Batalionit San Marco. Mbiemri “Greco” është i përhapur në Itali dhe jo ne Greqi”. U shpreh arkeologu Canaj..

Nuk eshte hera e pare qe eshtra te  ushatreve te kombesive te tjera apo  te civileve shqipatre varrosen si ushtre greke ne varezat fiktive qe po ngrihen ne Jug te vendit per ushatret pushtues greke te vitit 1941