Ushtria merr në kontroll pushtetin vendor ?! Rama emron prefektë 12 usharakë në rezervë

Kryeministri Rama ka shkarkuar sot 12 prefektet dhe ka emeruar 12 prefektët e rinj
Vendimi për shkarkimin e 12 prefektëve u mor sot në mbledhjen e qeverisë. Sipas këtij.vendimi, u larguan nga detyra të 12 prefektët në 12 qarqet e vendit., të cilët u zëvendësuan me prefektët e rinj, që janë të gjithë ish- ushtarakë. Sipas kryeministrit kanë kaluar në një filtër të imët dhe se kanë eksperiencën e duhur . “Proçesi ka zgjatur për rreth 40 ditë dhe në mënyrë aktive dhe skrupuloze kemi vlerësuar pasi kemi rënë dakord mes vetit për profilin e ri të prefektit, një numër kandidaturash nga radhët e ushtarakëve të lartë në rezervë. Kjo levizje e Ramës për te vene nen “konroll ushtarak pushtetin vendor ka ngjallur jo pak shqetësim ne oponionin publik nje pjesde e tre cilet e sheh kete si nje tendencë e kryministrit drejt insatlkimit te geshtur te nje regjimi ushatrak ne vend

Prefektët e rinj:

I Kukësit Zenel Kuçana, ka përballuar edhe krizën e 1999
I Dibrës Nuredin Shehu, kolonel në rezervë
I Shkodrës Cesk Millja, kolonel në rezervë
I Lezhës Gjergj Prendi, kolonel në rezervë
I Durrësit kapiten i rangut të parë në rezervë
I Elbasanit Maksim Malaj, ish-Gjeneral
I Fierit Bakim Bala
I Beratit Harilla Dafa kapitene e rangut të parë
I Korçës Dhori Spirollari
I Vlorës Flamur Mama
I Gjirokastrës Astrit Aliaj
E Tiranës Suzana Jahollari

Prefektët që largohen nga detyra:

Prefekti i Tiranës – Admir Abrija

Prefekti i Durrësit – Emiljan Jani

Prefekti i Elbasanit – Ardit Demiri

Prefekti i Fierit – Vasil Bregu

Prefekti i Vlorës – Etjona Hoxha

Prefekti i Gjirokastrës – Flamur Bime

Prefekti i Beratit – Valbona Zylyftari

Prefekti i Korçës – Pandi Papando

Prefekti i Dibrës – Ardit Kaja

Prefekti i Kukësit – Liman Morina

Prefekti i Shkodrës – Paulin Radovani

Prefekti i Lezhës – Eduard Ndrecaj