Trump: “Komunizmi është e shkuara, liria është e ardhmja”,

Gjatë një eventi të datës 6 tetor në Shtëpinë e Bardhë ku festohej Muaji i Trashëgimisë Hispanike, Presidenti Donald Trump tha se administrata e tij është duke punuar për prosperitet dhe liri dhe qëndron në krah të popullit të Kubës dhe Venezuelës kundër sistemeve autoritare të komunizmit dhe socializmit.
“E njëjta ideologji e dështuar që ka sjellë shtypje në Kubë, nuk ka sjellë gjë tjetër veçse vuajtje dhe mjerim kudo, në çdo vend të botës ku ka ekzistuar ndonjëherë”, tha Trump. “Komunizmi është e shkuara, liria është e ardhmja”, vazhdoi ai i ndjekur me duartrokitje dhe brohoritje nga turma.
Regjimet komuniste kanë vrarë mbi 100 milionë njerëz gjatë shekullit të kaluar, sipas “Librit të zi të komunizmit” të publikuar nga Universiteti i Harvardit në vitin 1999. Të tjerë vlerësojnë se numri i viktimave të komunizmit afrohet më shumë me 150 milionët.
Aleksandr Solzhenitsyn, nivelist dhe historian i mirënjohur rus, ka vlerësuar se ish-diktatori komunist, Joseph Stalin ka vrarë mbi 60 milionë njerëz dhe në librin “Mao: Historia e Panjohur” historianët June Chang dhe Jon Halliday tregojnë se, Partia Komuniste kineze me liderin e Mao Zedong është përgjegjëse për vrasjen e 70 milionë njerëzve.
Ideologjia shtypëse e komunizmit bazohet në ateizëm dhe luftë. Funksionon duke shkatërruar traditën dhe besimin, duke i kthyer njerëzit kundër njëri-tjetrit dhe duke fabrikuar armiq me të cilët njerëzit të përballen. Trump tha se: “Jemi duke punuar çdo ditë për të siguruar një të ardhme të sigurt paqeje, prosperiteti dhe sovraniteti për çdo amerikan dhe shpresojmë për një të ardhme në liri dhe prosperitet për të gjithë hemisferën perëndimore. Për këtë arsye, administrata ime ka marrë vendimin deçiziv për të qëndruar në krah të popullit të mirë të Kubës dhe Venezuelës”.
Ai theksoi se, siç kishte deklaruar më parë në Havanën e vogël në fillim të vitit, asnjë sanksion nuk do t’i hiqet regjimit të Kubës derisa të ofrojë lirinë politike për popullin e Kubës. Trump denoncoi gjithashtu ideologjinë autoritare të socializmit. “Ne qëndrojmë edhe përkrah popullit të Venezuelës që vuajnë nga socializmi i pamëshirshëm i regjimit të Maduros. Ne e kundërshtojmë shtypjen socialiste dhe kërkojmë rivendosjen e demokracisë dhe lirisë për qytetarët e Venezuelës”, tha ai.
Shkrimtari komunist, Karl Marx i referohej komunizmit si një nënndarje të socializmit dhe ish-lideri sovjetik Vladimir Lenin i referohej si një “monopol i shtetit kapitalist”. Adolf Hitleri ka përdorur një tjetër formë socializmi, “socializmin nacional” dhe platforma me 25 pika e partisë së tij naziste i përngjan shumë politikave të regjimeve socialiste të ditëve të sotme.
Në një fjalim të vitit 1927, Hitleri deklaroi: “Ne jemi socialistë. Ne jemi armiq të sistemit kapitalist të shfrytëzimit”. Regjimi i socializmit nacionalist të Hitlerit ka vrarë rreth 11 milionë njerëz dhe kjo shifër nuk përfshin ata që janë vrarë në luftë.
Trump theksoi se administrata e tij qëndron kundër regjimeve autoritare të komunizmit dhe socializmit gjithashtu. “Shumë amerikanë hispanikë e kuptojmë personalisht përse është kaq e rëndësishme për ne që të mbrojmë vendin tonë dhe lirinë që na ka dhënë Zoti bashkë me rregullin e ligjit”.
“Përkushtimi ynë për këto vlera ka qenë burimi i prosperitetit amerikan, themeli i sigurisë tonë dhe këto vlera na kanë bërë vendin pararojë të botës”.