Trump: Fund i lavdishëm i Luftrave të Kota

Presidenti Trump i ka dhënë në në fnd një përgjigje të qartë të gjitha spekulimeve në lidhje me axhendën e tij në raport me konfliktet ushtarake në të cilat janë përfshirë shtetet e bashkuara të amerikës.
Në një postim në Twitter Trump tha sot se “Luftrat që nuk mbarojnë asnjëherë, veccanërisht ato që bëhen bazuar mbi gjykime të gabuara dhe të nisura shumë vite më parë, si dhe ato në të cilat në marrim shumë pak ndihmë financiare apo ushtarake, prej të cilave përfitojnë shumë shtete të pasura, po ju afron një fund i lavdishëm”
Në këto dy vite në krye të shteteve të bashkuara për Trump është spekuluar se në raport me luftrat ku janë përfshirë SHBA do të ndiqte të njëjtin qëndrim si paraardhësit e tij, argumentin i bazuar në kontrollin e presidentëve prej grupimeve të ndryshme të interest.
Me këtë postim trump ka bërë edhe nëj herë të qartë qëndrimin e shprehur shumë vite më parë se shtetet e bashkuara nuk do të përdorin financat dhe ushtrinë e tyre për luftra në të cilat përfitojnë vende shumë të pasura. Trump ka thënë haptas se mbrojtja ushtarake prej shteteve të bashkuara do të shoqërohet dhe me faturë financiare përkatëse për cilindo shtet që përfiton.