Trump anulon pjesëmarrjen në Davos

Presidenti Trump ka bërë të ditur se nuk do të marrë pjesë në takimin e Davos.
Elita që merr pjesë në këtë takim akuzohet nga mediat e pavarura si shafqja teatrale e personazheve që kontrollojnë këtë botë pa pasur asnjë mandate prej ndokujt për këtë pushtet. Trump në linjën e vet politike është kudnër këtij grupimi që nuk paraqet interesat e kombeve por interesat e globalistëve.
Lajmin për anulimin pjesëmrrjes në takimin e davos e ka bërë vetë presidenti si zakonisht duke njoftuar nëpërmjet Twitter.
“për shkak të intrasigjencës së demokratëve në ccështjen e sigurisë së kufirit dhe rëndësisë së madhe që ka për sigurinë e kombit tonë, në mënyrë të respektueshme po anuluj udhëtimin shumë të rëndësishëm në Davos për takimin e Forumit Ekonomik Botëror. Përshëndetjet e mija më të ngrohta dhe ndjesë Forumit të Davos”, shkruajti Trump në Twitter.
Pavarësisht se Trump nuk do të marrë pjesë, zyrtarë të tjerë të lartë të administratës amerikane do të jenë prezentë dhe sigurisht që më i rëndësishmi prej tyre është sekretari i thesarit Steven Mnuchin.
Në nëj intervistë të mëparshme gjatë ditës së sotme Trump tha se do shkojë në Davos nëse do të zgjidhet ccështja e mbylljes së qeverisë. Aktualisht trump gjendet për vizitë në kufirin mes Texas dhe Meksikës.
Praktikisht postimi në Tëitter ëhstë tregues i faktit që mbyllja e qeverisë do të zgjasë shumë ditë sepse takimi i Davos nis në datën 22 janar.