“Të penduarit” !

Nga Nebil Çika

Po shikoj në rrjete shumë shqiptar që janë ekzaltuar nga reagimet e disa “analisteve” kundër Ramës . Reagimi i tyre sot me duket i pështyrë pasi ishin këta që ne 2 dekada , me servilizëm dhe përulje ne shkëmbim te favoreve financiare leje ndërtimi , tenderë , punësime reklama etje e ndërtuan vetë mostrën se sot shajnë me rob shtëpie , duke manipuluar te vërtetën e fshehur e justifikuar çmendurinë e tij për interesa te tyre pragmatiste . Sot ata kane dalë kundër Ramës ,jo për interesa te publikut por hallin e tyre . Nje nga krimet me te mëdha qe Rama ka bere ne ketë vend është “mafia mediatike” , “klubi i gjobëvënësve “ apo “kazani” siç e quan vete ai . Doni te dini te vërtetën , ndiqni paratë – thotë një proverb . Shikoni pasuritë e tyre dhe kërkoni burimin , sigurisht qe do t’iu çojë tek Rama dhe pushteti i tij . Thonë se e kane shpëtuar Ramen nga burgu duke falsifikuar te vreten dhe manipuluar opinionin publik dhe ky është një krim Ata nuk mund te lajnë duart pasi si po e pranojnë edhe vetë janë bashkëpunëtorë ne krim . vetmi status qe shoqëria mund t’iu jap sot atyre është ai i ” mafiozit të penduar” . Ata janë të rrezikuar seriozisht pasi e kane forcuar aq shume Ramën dhe ai nuk ka me nevoje për ndihmën e tyre , ka te tjerë bashkëpunëtorë , kriminele me te drejtpërdrejtë , me profesioniste e me influence ndërkombëtare pasi historia përsëritet, Nuk mund te ndodhë . Herët a vonë do të ndodhte kjo. ndryshe , edhe bashkëpunëtoret e Ramës do të pësojmë të njëjtin fat me bashkëpunëtorët e paraardhësit te tij politik , juridik e gjenetik , Enver Hoxha , Xoxe , Ballku ,Shehu , Hazbiu , e të tjerë. Ndryshimi i vetëm për këta qe flasin sot është se nuk thonë .Partia ime dënon por i kujtojnë Ramës krime që i kanë bere vete apo bashke me te për llogari te tyre . Por këta janë vetëm “grupi “ armiqësor i radhës , te tjerë anëtarë te mafias mediatke te tij janë te rrezikuar , vetëm presin radhën Ç’lind nga macja gjuan minj !