Superfitore e Orban ne Hungari : Siguron134 nga 199 vende ne parlament, te majtët te tretët, vetëm 19 deputete

 

BUDAPEST .Viktor Orban lideri konservator dhe partia r tij Fidesz fitojnë zgjedhjet politike ne Hungari te zhvilluara sot .

Nga rezultatet paraprake zyrtare ne pas numerimit te me shume se 50 % te votave ne rang vendi Fidesz ka fituar rreth  68 % te tyre ..

Me kete rezulatat Fidesz siguron 134 nga 199 vende ne parlamentin kombëtar duke garantuar një super mazhorance

Nacianlistet e patise Jobbik renditen te dytët me 19.9 % te votave duke siguruar 27 vende ne parlamen

Koalicioni i majtë i Socialisteve dhe Dialogue ka mundur te marre vetëm 11.8 % te votave qe i takon 19 deputet ne parlament

Rezulatet e partive deri tani

Fidesz-KDNP: 67.34%

Jobbik: 13.07%
Socialistet: 10.05%
Democratic Coalition: 4.52%
Politics Can Be Different (LMP): 3.52%