SINDROMI I STOKHOLMIT

 

Nga Ilir Seci

Këto dite në SHBA kishte ardhe per vizite Pandeli Majko, në rolin e ministrit te diaspores…Gjate ketyre 28 viteve te ashtequajtura demokraci, Pandeli Majko ka pasur nje rol me rendesi në partine ku ben pjese dhe si i tillë ka nje kontribut te madh në keqvajtjen e puneve në Shqiperi. Fale kesaj keqvajtje punesh, gjatë këtyre 28 viteve “demokraci” një e treta e vendit janë larguar nga Atdheu. Paradoksalisht Pandeli Majko, nji nga shkaktaret e ketij eksodi masiv, vjen te takohet me ata qe në njeren menyre ose tjetren i ka detyruar të ikin nga vendi i vet…Por paradoksi thellohet ma tej kur mesojme se ka pasur nga ata shqiptare në Amerike qe kane shkuar ne takime me përzënësin e tyre!
Tipik Sindrom Stokholmi …
Lidhur me kete dukuri para dy vjetesh kam botuar këtë shkrim :