Sebastian Kurz përze Soros nga Austria : Brenda 28 ditëve të largohet nga vendi

Lideri më i ri në botë, i sapozgjedhur kancelar i Austrisë Sebastian Kurz, nuk humbet kohët dhe i është vënë kundër multimiliarderit Xhorxh Sorros. Urdhëri është që të ndalohet çdo lloj operacioni i fondacionit të tij për një Shoqëri të Hapur, brenda 28 ditëve. Aksioni do të ndërmerret në mënyrë ligjore me argumentin: “tentativë kërcënimi ndaj demokracisë së vendit”.

Të paktën sipas asaj që shkruan portali i pavarur i informacionit Yournewswire, 31 vjeçari Sebastian Kurz, lideri austriak më i ri i të gjitha kohërave i ka rrëfyer kolegëve të tij nevojën për të vepruar sa më parë pas lajmit se Xhorxh Sorros ka dhuruar 18 miliardë dollar të pasurisë së tij prej 24 miliardës për llogari të të Fondacionit për një Shoqëri të Hapur, që është pronë e vetë Sorros.

“Situata është kritike”- ka deklaruar Kurz. “Sorros por investon gjithëçka ka për të patur kontrollin botëror. Disinformimi dhe manipulimi i mediave janë rritur në mënyrë eksponeciale në mes të natës. Nuk kemi hapësirë për të qenë tolerant”.

Kurz vetpërcaktohet si një fans i konspiracionit dhe pretendon se është ndriçuar nga filmi Loose Change mbi 11 shtatorin, dhe pretendon se e ka kuptuar plotësisht axhendën e Sorrosit ndërsa deklaron: “nuk ekziston asnjë mënyrë që ky shtet, të jetë viktima e tij e 5-të”.

Neo kancelari austriak i referohet numrit të ekonomive që Sorros i ka çuar gati në faliment për të patur më pas fitime të mëdha personale dhë nje ndikim të madh politik.

I pyetur se përse kërkon që të largojë Fondacionin për një Shoqëri të Hapur të Xhorxh Sorros nga Austria, Kurz është përgjigjur: “Sepse është 2017”.

Lajmi sipas të cilit, Xhorxh Sorros ka kaluar 75% të pasurisë së tij për të mbështetur axhendën e tij politike dhe sociale ka shkaktuar një valë pasigurie në të gjithë botën. Shumë liderë të zgjedhur në mënyrë demokratike, druajnë se pasha e miliardave të tij, e përdorur për të blerë politikanë dhe gazetarë, mund të jetë e vështirë për tu luftuar.

Kurz është dakord. Dhe ky është motivi se përse ai ka kërkuar një veprim sa më të shpejtë. “Spektri i Sorrosit është sfida më e madhe që njerëzimi po përballet në 2017-ën. Është një kallamar vampir që ka mbërthyer të gjithë njerëzimin dhe që injektton në mënyrë të vazhdueshme gjakun e tij ndaj çdo gjëje që ka aromë parash duke i përdorur këto para për të korruptuar, politikanë, gazetarë dhe anëtarë të sektorit publik në mënyrë që të krijojë një botë sipas versionit të tij. Populli austriak e ka refuzuar Rendin e Ri Botëror, për këtë është detyra ime dhe privilegji im që të mbroj vullnetin e tyre”- ka deklaruar Kurz.