Riciklohen dështakët ?! Zgjedhjet e brendshme-PD cakton kryetarët e grupeve të punës në qarqe.

 

Grupi Parlamentar i Partisë Demokratike, pas mbledhjes së zhvilluar dje ka caktuar kryetarët e grupeve të punës në qarqe që do të funksionojë për zgjedhjet e brendshme në parti. .
Përjashtim bën qarku i Tiranës, pasi do të ketë një grup punë me më shumë pjesëmarrje. Në secilën nga degët e Tiranës do të ketë 2-3 te deleguar. Bie ne sy zhvillime te reja . Ndërsa ne qarkun Fier, Gjirokastër, Dibër , Durrës dhe Elbasan është ruajtur normaliteti pasi grupet drejtohen nga deputete ose politikane qe kane lidhje me këto qarqe . Shkodra, Kukësi, Vlora. Korça. Berati kane drejtues “te rinj” pa asnjë lidhje politike apo te tjera me zonat qe do drejtojnë . Largimi i Nofkës nga Kukësi për ne Shkodër është shoqëruar me emërimin e Polkës , te dy nuk kane lidhje me qarët qe do te drejtojnë . Ndërkohë me keq duket gjenja ne Vlore ku Ristani përgjegjësi kryesor për rezultatin me te keq historik te këtij qarku ne zgjedhjet e fundit vetëm 2 deputete për PD nga 12 deputet ne dispozicion është vendosura nga Kadilli përgjegjës për një tjetër dështim te PD ne zgjedhjet e fundit ne Qarkun e Beriatit ku PD mori vetëm një deputet dështuar i PD-se i njohur për lidhjet me Soros ( themelues i Mjaft bashke me Erion Veliajn ) caktimi e te cilit ne Vlore nuk është pritura aspak mire nga baza e PD. Korça një nga qarqet ku PD pati rezultat nga me te mirët në zgjedhjet e fundit 4 deputet janë shmangur deputetet dhe do te drejtohet nga Risatni një prej përafruesve me te diskretituar e te pa pranuar nga baza e PD-se ne te gjitha qarqet. Riciklimi i politikaneve te dështuar shihet nga baza si lëvizje e gabuar e PD-se ne një kohe qe organizmi i saje është kushti kryesor për një rezultat pozitiv ne zgjedhjet lokale

Kryetarët e grupeve për çdo qark:

Shkodër-Flamur Noka,

Kukës -Edi Paloka,

Durrës -Oerd Bylykbashi,

Elbasan -Edmond Spaho,

Korçë Arben Ristani,

Vlorë-Fatbardh Kadilli,

Fier-Enkelejd Alibeaj,

Berat-Enno Bozdo,

Lezhë-Arben Ibroja,

Dibër-Kreshnik Collaku,

Gjirokastër -Tritan Shehu.