Protestuesit e arrestuar të perndejkur politikë. Av.Murrizi : Refuzuan kërkesën per te mos marrë pjesë në protestat e opozites

 

Te arrestuarit politike nga protestuesit e opozitës qe u liruan sot nga gjykata ishin nga familjet e persekutua ra politike te komunizmit. Ata u mbrojtën me kompetencë profesionale nga nënkryetari i Shoqatës Antikomuniste te te Përndjekurve Politike te Shqipërisë Av. Artan Murrizi. Av Murrizi i deklaroi ata para gjykatës : te arrestuar politike ne shkelje flagrantë te ligjit . Sipas avokatin murrizi :”Te arrestuarit politike mbajtën një qëndrim dinjtoz ,si ne paraburgim edhe ne gjykate duke demonstruar qëndresën dhe fisnikërinë e shtresës shoqërorë e gjenezës qe përfaqësojnë. Policia u kërkoi atyre një marrëveshje ku ata, të deklaronin me shkrim qe nuk do merrnin me pjese ne protesta, të opozitës si kusht qe te mos e çonin çështjen ne prokuroi, por ata nuk e pranuan.”
Nuk është rastësi dhe as e para here nga protestuesit e opozitës policia e qeverise komuniste arreston te përndjekur politike. Por ky fakt konfirmon edhe një here pjesëmarrjen masive te te përndjekurve politike ne protestën e opozitës ne 18 dhjetor