Prokuroria :16 arreste me burg dhe 21 detyrim paraqitje për të arrestuarit e protestës së opozitës

 

Familjarët e të 37 personave të arrestuar në protestën e opozitës janë mbledhur para Gjykatës Penale te Treni, prokuroria ka kërkuar 16 arreste me burg dhe 21 detyrim paraqitje.

Ndërkohë, përveç familjarëve të pranishëm janë edhe Sekretari i Përgjithshëm i PD Gazmend Bardhi dhe ish-deputeti i Partisë Demokratike Luçiano Boçi.

Kujtojmë që Policia e Shtetit nisi shoqërimet menjëherë pas përfunidimit të protestës së 13 prillit, ku ndaloi 61 protesues, 37 prej të cilëve i arrestoi (lexo këtu).

Policia e Shtetit është shprehur se i ka arrestuar me akuzën për veprime të dhunshme mbi institucionet kushtetuese, mbi Policinë dhe për shkatërrimin e pronës shtetërore e private gjatë zhvillimit të protestës së opozitës, gjithashtu policia ku publikuar edhe emrat e 37 të arrestuarve.

“Kundërshtimi i punonjësit të policisë së rendit publik”, “Goditje për shkak të detyrës” “Prishja e qetesisë publike” “ Shkatërrimit të pronës me zjarr” dhe” Shkelja e rregullave mbi lendët plasëse, djegëse dhe radioaktive”, parashikuar nga nenet 262,236/2, 237, 274, 282 dhe 151 te Kodit Penal i shtetasve”:

1. Fjordi Rustem Çocka, i datëlindjes 29.07.1982 banues në Korçë
2. Mirandi Fatmir Çocka i datëlindjes 31.07.1984 , banues në Korçe
3. Armandi Shpetim Kreka, i datelindjes 17.09.1999 , banues në Korçë
4. Oltian Tufik Ramesaliu, i datëlindjes 20.03.1991, banues në Burrel.
5. Nikolin Niko Bezati, i datëlindjes 18.07.1996 , banues në Korçë.
6. Adriatik Maliq Bezati, i datelindjes 31.01.1987 ,banues ne Korçë.
7. Erjon Shkelqim Debrova, i datëlindjes 08.07.1995 , banues në Elbasan.
8. Demokrat Gjergj Mema, i datëlindjes 19.03.1995 , banues në Elbasan.
9. Ilion Kastriot Dedja, i datëlindjes 13.01.1993 , banues në Elbasan.
10. Algert Xhavit Xhekaliu, i datëlindjes 13.10.1988 , banues në Burrel.
11. Fran Gjok Gjoka , i datëlindjes 03.03.1985, banues Shkoze, Tiranë.
12. Gezim Maliq Almeta i datëlindjes 10.02.1990 , banues në Tiranë.
13. Alfed Agron Gusha i datëlindjes 26.01.1968 , banues në Librazhd.
14. Feim Xhevdet Bogdani , i datëlindjes 19.08.1971 ,në banues në Librazhd.
15. Shemsi Sherif Kaloshi dtl.05.05.1996 lindur në Kukës dhe banues Bathore Kamëz.
16. Aleksandro Lulezim Zhupa dtl. 03.02.1997 lindur në Delvinë dhe banues Tiranë.
17. Bledar Gezim Dulo dtl.21.07.1982 lindur Korçë dhe banues Tiranë
18. Renco Arbion Dapi dtl.16.03.2000 lindur dhe banues në Tiranë.
19. Admiral Xhevahir Rama, i datelindjes 09.11.2000, banues Tiranë.
20. David Martin Rakaj, i datëlindjes 30.01.1981, banues në Shkodër.
21. Tahir Alush Kaja, i datëlindjes 20.05.1999, banues në Kavajë.
22. Halit Reshit Roçi, i datëlindjes 15.03.1997, banues në Kavajë.
23. Orisard Sabah Sinaj, i datelindjes 28.08.2000 , banues ne Domje, Tiranë
24. Mustafa Bardhyl Petja, i datëlindjes 20.01.1999 , banues ne Kavajë.
25. Dario Florenc Mankollari , i datëlindjes 20.04.2000 banues në Laprakë, Tiranë.
26. Aredi Rakip Skora , i datëlindjes 12.09.1995 , banues në Tiranë.
27. Armando Kujtim Gecaj, i datëlindjes 18.04.1993 , banues në Tropojë.
28. Erlind Hekuran Nela, i datëlindjes 29.08.1996, banues në Lushnje.
29. Dainel Ilir Gjata , i datelindjes 05.07.1994 , banues në Lushnje
30. Klajdi Mesit Sula, i datëlindjes 11.01.1998 , banues në Berat.
31. Muhamed Luljeta Bisha , i datëlindjes 29.07.1999, banues në Berat.
32. Edmond Lik Bushi , i datëlindjes 29.07.1992 , banues në Tiranë.
33. Abdyl Shaqir Palushi, i datëlindjes 22.03.1958 , banues në Tiranë.
34. Hans Alban Tahiri i datëlindjes 01.03.2002 , banues në Tiranë
35. Eris Enver Agalliu , i datëlindjes 29.08.2000 ,banues në Cërrik
36. Luzian Luan Zylyftari dt.02.09.1990 me banim në Skrapar.
37. Renato Kujtim Bejkollari dt.26.01.1988 banues në Tiranë.