Prokurori i Elbasanit dhe dy ministrat e qeverise ne pergjime..

Nga Basir Çollaku

Ne nje nga dosjet e Prokurorit, Dritan Gina, jane dy ministra te qeverise Rama. Ata jane ne nje siklet serioz dhe Prokurori nuk e ka bere ende vendimmarrjen per episodin ku shfaqen ministrat duke dhene dhe marre porosi ndaj subjekteve qe akuzohen per nje veper penale. Dosja eshte dhe ne Gjykate por “nderet politike” nuk jane publikuar. Ndoshta kjo nuk eshte arsyeja qe ka sjelle vendimin e levizjes se Prokurorit, por dyshinet jane prezent, per sa kohe ministrat ne nje fare menyre jane mbrojtur deri me tani.
Me konkretisht..
Prokuroria e elbasanit ka nisur nje procedim per pastrim produktesh te vepres penale ne gusht te vitit te shkuat sivjet per nje kompani fituese ne nje tender te fortperfolur. Nuk dihet saktesisht se çfare veprimesh hetimore jane kryer kush eshte vendimmarrja e prokurorise se Elbasanit dhe si eshte shprehut Gjykata e Elbasanit. Ne pergjime dalin dy ministrat qe kerkojne ndere parash per qellime elektorale…Shkresat e pergjimeve tashme te zbardhura jane ne dosje. Ndoshta prokurori zevendesues dhe Prokurorja e Pergjithshme do ta çojne perpara hetimin edhe per dy ministrat..