Po të ishte për kriminelin Caja,do të na thyente në mes si Sandër Sokolin …

Nga Nebil Çika

Po me shkruajnë ca miq qe me thonë se kriminali sadist ,komunist , ish drejtori famëkeq I burgut të Qafe Barit na paska “sharë” serish tek gazeta e çunave të Artës , mua Agron Tufën , Visar Zhitin , Kastriot Dervishin etje . Nuk e kam pare sharjen e radhes dhe sa nuk ka ndërmend ta shoh por po iu them miqve te mi te mos shqetësohen fare për ketë . Shqetësimin do te ishte ne se krimineli kundër njerizimit Edmon Caja dhe soji i tij politik e gjenetik do të thoshte qofte edhe një gjysme fjale te mire për ne . Por jam I bindur qe po te kishte mundësi si atëherë kur ishte drejtor i burgut te shfarosjes ne Qafe Bari do të na thyente ne mes ne te gjithëve siç beri me Sandër Sokolin ne 1983 apo do të na nxirrte sytë para pushkatimit siç beri me Sokol Sokolin e Tom Ndojën . Për Visarin ma do mendja qe është penduar nuk ja fal vetes qe e la te dilte i gjalle nga burgu .
Por po u them miqve tanë se ne hall nuk jemi ne po krimineli e soji i tij . Ne jemi krenar për historinë tone familjare e personale dhe punën qe o bëjmë . Nuk kemi vrare, torturuar e dhunuar e nuk I kemi rene ne qafe askujt . Jemi krenar për te paret tanë dhe mundohemi ta përcjellim këtë krenari edhe pasardhësit tanë . Familjet dhe fëmijët tanë janë te qete se nuk janë ne gjak me askënd për shkakun tone, për krime tonat . Ne hall është krimineli Caja dhe familja e tij , fëmijët e tij . Ndaj tij po përgatitet një proces gjyqësor për krime kundër njerëzimit ne Gjermani , prandaj është bërë edhe si qen I tërbuar . Akuza publike kundër tij ka pas edhe me herët ,për 28 vjet rresht, por ai reagon i shqetësuar tani ,pasi e di , e ndjen qe drejtësia me ne fund mund të tentojë te vihet ne vend , pikërisht ne shtetin ku ai iku për tu fshehur nga krimet e tij . Dhe është drejtësi gjermane qe nuk te fal , nuk mund te manipulohet politikisht . Por edhe ne se do ti shpëtoje drejtësisë së ligjit nuk besoj se do ti shpëtojë dot drejtësisë se robit dhe sidomos asaj te Zotit . Ky është me te vërtetë halli I madh I tij dhe sojit te tij gjenetik , politik e mediatik .