PD në zgjedhje- Kryesia vendos kushtet , Basha dhe Bardhi bisedime me aleatët

 

Kryesia e Partisë Demokratike ka miratuar tre propozimet e Kryetarit të Partisë Demokratike, Lulzim Basha për pjesëmarrje në zgjedhjet vendore ku kusht i panegociushëm mbetet largimi i Edi Ramës nga posti i i kryeministrit dhe Qeveria Tranzitore.

Kështu Kryesia e Partisë Demokratike vendosi ti propozoj Këshillit Kombëtar të PD:

1. Partia Demokratike e Shqipërisë të regjistrohet në zgjedhje vetëm pasi të jenë krijuar kushtet për zgjedhje të lira dhe të ndershme. Kriza e rëndë politike në vend, nuk mundëson standardet demokratike për zgjedhje të lira dhe të ndershme. Është provuar se Qeveria e Edi Ramës ka bashkëpunuar me krimin e organizuar për blerjen e votave.

2. Partia Demokratike e Shqipërisë angazhohet në mbrojtje të demokracisë dhe të drejtës së votës së lirë të mos lejojë përveç zgjedhjeve të lira asnjë farsë elektorale; të pamundësojë përmes përshkallëzimit të aksionit opozitar dhe qytetar, mbajtjen e zgjedhjeve fasadë, të diktuara nga krimi i organizuar dhe paratë e pista që shkatërrojnë demokracinë dhe vullnetin e qytetarëve shqiptarë.

3. Të mandatojë Kryetarin e Partisë dhe Sekretarin e Përgjithshëm për të negociuar me partitë politike të opozitës marrëveshjen për garantimin e zgjedhjeve të lira dhe të ndershme, për mbrojtjen e interesit publik dhe aksionin opozitar për plotësimin e këtyre objektivave, përfshirë, mandatin dhe detyrat e Qeverisë Tranzitore dhe platformën për zgjedhje të lira dhe të ndershme.”

Sot, Këshilli Kombëtar i Partisë Demokratike mblidhte në orën 17:00 ku
pritet të merret dhe vendimi përfundimtar.