PBK e Alimadhit jashtë ceremonisë zyratre se rivarrimit të Mid’hat Frashërit. I paranishëm vetëm Roshi i PBKD

Përfaqësues parti të Ballit Kombëtar  si dhe qindra qyetare te tjere nuk janë lejuar të marrin pjesë në ceremoninë e rivarrimit të eshtrave të Mid’hat Frashërit.

Kjo për shkak se pjesmarrja ka qenë me ftesa , Por nuk ka ndodhur keshtu  me partine tjeter atë  të Ballit Kombëtar Demokrat  . Drejtuesit e saje kane mare pajese ne ceremonine zyrtare  te ftuar nga  oraganizatorët  te cilet ishin te pranishem në kete ceremoni . Makina e kerut të kesaj partie z. Artuar Roshi ua pa te ishte e para ne koretezhin qe shoqëronte për ne banesën e fundit  akivolin me eshtrat e themeluesit dhe drejtuesit të Ballit Kombetrar

Ata janë shprehur se do të qëndrojnë derisa të largohen përfaqësuesit e lartë të qeverisë dhe më pas do shkojnë ti hedhin një grusht dhe në varr.

Mid’hat Frashëri, i njohur edhe me emrin e letrave Lumo Skëndo, lindi në Janinë më 25 mars 1880 dhe vdiq në Nju Jork më 3 tetor 1949.

Ai la gjurmë të pashlyera si diplomat, shkrimtar dhe politikan, në disa nga periudhat më kritike për kombin shqiptar.

Mid’hat Frashëri ishte i biri i Abdyl Frashërit dhe nip i dy frashërllinjve të tjerë të mëdhenj, Samiut dhe Naimit, që të tre ideologë të Rilindjes Kombëtare Shqiptare.