PARTIZAN O LULE…

PARTIZAN O LULE...

 

Nga Robert HAXHI
——————————
Partizan lule
Trim me yll ne balle
Po shyqyr qe dole
Qe te shuajm malle
——————————-
Vane 75 vjet
Qe ste kishim pare
Tunde trim i trimit
More palle lare
———————————
Edhe pse kaluan
Vite edhe mote
Prap na vjen e gjalle
Ajo krisma jote
————————————
Treqind Gjerman vrave
Prap nuk u kenaqe
Plumbi i kish marre
Te gjithe ne mullaqe
———————————–
Nje bataljon gjithe
E bere shesh besh
Nuk ju le me qime
Nuk ju le me lesh
———————————-
Dhe Hamit Matjanit
Sec ja bere hak
Kur te pyen ju the
Nje Gjerman me pak
————————————
Dhe ne interviste
I shkendinin syte
Kish raste kish vrare
Dhe dhjet ne nje dite
————————————-
Gjermanin e fundit
Tha e vrava dje
Dhe per ideal
Betohem bej be
————————————-
Kur nxorri kutine
Dhe drodhi Hashashin
Une tha ska tre dite
Vrava dhe Bimbashin
—————————————–
Keshtu gjithe Armiqte
Do ta kene fatin
Pardje ne mbasdreke
Vrava dhe Esatin
—————————————-
Edhe Mehmet Shehu
Me shpetoi kot
Per dy tre minuta
Se arrita dot
—————————————
Dhe per gjum kur bie
S çarmatoset burri
Shtrihet edhe ngrihet
Me nje pushke druri
————————————–
Po ctj them mor miq
Ç tju them more trima
Me fishek dhe arme
S ja dil dot Uzina
————————————–
Nuk i dihet neser
Sdihet ke do vras
Ka faj dhe Bashkia
Qe nuk e ndjek pas
—————————————
Dhe tani Gjermanve
Prap ju kalli daten
Sa nga frika e tij
Mbyllen Ambasaden
—————————————
Une kam frik per vete
Ndaj flas pak me spond
Mos me ngaterron
Se jam edhe bjond
—————————————-
S dihet puna e tij
Mos i ngjaj Gjerman
Frik ngaqe jam bjond
Mos me ben hatane
—————————————–
Dhe nje vrasje tjeter
Per trimin s esht gje
Ç beri treqind vete
Ç bejn treqind e nje
—————————————-
Kush te doje te vishet
Me rroba te zeza
Per te vdekja eshte
Nje kryq ne varreza
—————————————–
Frike e madhe shok
Frike e madhe miq
Mos ja dhente truri
Se ky te ben kryq
——————————————
Une me frik e mbyll
Them ta le me kaq
Zoti vente dore
Mbase shpetoj paq…..!!!!
——————————————-
Edhe ata qe kane luftuar me te drejte..
Sju la radhe.ky.Partizani trim….