“Nën shembulin e Revoltës së Qafë Barit “. Basha, motivim antikomunist per protestën e 26 majit

Kreu i PD-së, Lulzim Basha ka përkujtuar revoltën e Qafë Barit, 11 pas asaj të Spaçit, ku të dënuarit politikë te komunzmit ngritën krye ndaj diktatures  dhe për kryedemokratin këto janë akte heroike në shembullin e të cilëve do të organizohet protesta e 26 majit.

“11 vite pas kryengritjes së Spaçit që ngjalli shpresë dhe i dha kurajo njerëzve, një tjetër akt heroik në një tjetër burg famëkeq ndodhi Revolta e Qafe Barit.

Të dënuarit politikë ngritën krye ndaj shtypësve të tyre. Falë kurajos së tyre mbinjerëzore në Qafën e Barit, si sot 34 vjet më parë u fitua për disa orë liria, për disa orë ra sistemi gjakatar komunist.

Burrat që kryen këto akte heroike, janë frymëzim njerëzor dhe atdhetar. Ata kërkuan lirinë, ata u ngritën kundër padrejtësisë brenda burgjeve mizore.

Në shembullin e guximit të tyre të pashoq, do të bashkohen të shtunën shumica e shqiptarëve që e duan vendin pa krim, pa drogë, pa ministra të lidhur drejtpërdrejt me bandat, pa një kryeministër që mbron hapur të keqen.

Me këto shembuj të heroizmit dhe atdhedashurisë, ju ftoj të bashkohemi të shtunen më 26 maj, në oren 11.00 në Tiranë, të gjithë bashkë në protestën kombëtare ngrihemi kundër padrejtësisë, kundër qeverisë së lidhur me krimin, për Shqipërinë si gjithë Europa”, shkruan Basha