NDRYSHIMI MIDIS DY DHJETORËVE

Nga Xhafer Sadiku

Më 1990, Ramiz Alia kishte përballë studentë me biografi të “mirë” dhe një pjesë të zgjedhur nga ata me biografi të “keqe”, që vet regjimi i kishte lejuar të vazhdonin studimet e larta.
Dihet produkti i tyre: një pluralizëm i kontrolluar dhe i korruptuar që po na merr frymën.

Sot janë me mijëra studentë e intelektualë nga ish klasa e përmbysur, që, nëse do të kenë vetëdije të lartë, mund ta hedhin në kosh të plehrave klikën e tij mafioze të PK-PPSH-PS =“RILINDJES”.
Ka ardhur koha që Ramës dhe klikës i duhet thënë se nuk jemi të gatshëm tu bindemi më.
Kjo u duhet bërë e qartë edhe tutorëve të tij në Perëndim.