Mbledhja me “hile” e drejtesise …ku ekspertet e larte ndanin torten…

Nga Basir Çollaku

Nje miku im me informacion te besueshem pjese e punes per reformen me rrefen nje episod fort interesant, qe tregon thelbin e kapjes se kahershme, saktesisht perpjekjen e panderprere..
Ne kohen kur drafti formesohej, ne nje takim mes eksperteve te larte te PS, Sokol Sadushi, Kristaq Traja, Gent Ibrahimi, Aurela Anastasi me perfaqesues te OPDAT, diskutuan per kriteret e zgjedhjes se institucioneve te larta te drejtesise se re te pretenduar se paku..
Nje moment perfaqesuesit e OPDAT largohen dhe ekspertet e larte filluan te bejne kriteret vetem sa nuk vune emrat, sepse kritreet i kishin bere per vete. Caktuan madje edhe pozicionet, ku Sadushi kryetar i Gjykates se Larte Aadministrative, (we su krijua) Traja anetar i Gjykates Kushtetuese, Gent Ibrahimi Prokuror i Pergjithshem, perveç Anastasit qe nuk u perfshi..
Ekspertet amerikane u rikthyen dhe pasi degjuan propozimet dhe vendosen nje kusht qe asnjeri nga keta eksperte te larte pjesemarres ne kete reforme nuk do te jene pjese e institucioneve te reja ne drejtesi. Nga keto perfitoi vetem njeri qe ka nje te aferm brenda institucionit OPDAT..
Nje dashamires u kishte thene amerikaneve se çfare kishe ndodhur dhe OMN i perjashtoi per keto kritere por goglat zgjodhen serisht Ibrahimin per KLP, ndoshta disi skema vazhdon…
Motra e kodhelit alba brahi mm i te kete ndikuar per kete zgjedhje meqe eshte keshilltare te opdat.

..shume do thone seshte e vertete…