Ligji për shqipen ne Maqedoni ? Kujdes ! Djalli qëndron ne detaje

 

Nga Kreshnik Çollaku

Ligji per gjuhen,nuk eshte zyrtarizim i shqipes.

Lajmi i kalimit te ligjit te gjuhes shqipe ne parlamentin e Maqedonise eshte nje lajmt shume i mire dhe nje hap i rendesishem ne statusin e gjuhes shqipe ne Maqedoni.
Lajmi eshte pritur me entuziazem nga cdo shqiptar kudo ne bote.

Por #kujdes,vej re se ka nje entuziazem te ekzagjeruar.
Ky ligj nuk eshte zyrtarizimi i gjuhes shqipe si gjuhe e Republikes se Maqedonise. Nje zyrtarizim i tille do ta njihte si te tille ne Kushtetuten e Maqedonise.
Pikerisht kjo eshte kerkesa fundore e Marreveshjes se Ohrit.

Nje ligj per gjuhen eshte ngjarje e mire e sukses qe duhet pershendetur..por ende nuk eshte destinacioni final,Zyrtarizimi Kushtetues i Shqipes ne Republiken e Maqedonise,kerkese dhe e Marreveshjes se Ohrit.

Ndaj vlen te gezojme por me maturi…shqiptaret ne Maqedoni jane ne rruge te mbare por ende jo ne #destinacion.

Ligj per gjuhen..nuk dmth #zyrtarizim i gjuhes.
Kujdes djalli qendron ne detaje…