Kuvendi voton sot anëtarët e KLGJ dhe KLP

Parlamenti do të votojë sot listën e tretë e emrave për anëtarë të Këshillit të Lartë Gjyqësor dhe atij të Prokurorisë.

Komisioni i Ligjeve ka zgjedhur me short 10 emra të cilët duhet të kalojnë në seancën e kuvendit.

Ndryshe nga dy seancat e shkuara, kandidatët konsiderohen automatikisht të emëruar në seancë duke krijuar kështu dy institucionet e reja të drejtësisë.

Nga ana e saj opozita ka paralajmëruar qëndrim të ashpër duke akuzuar mazhorancën për shkelje të ligjit madje duke publikuar dhe dosje të disa prej kandidatëve.

Lista e kandidatëve për KLGJ

Nga trupa e Avokatisë

-Fatmira Luli

-Alban Toro

Nga trupa e pedagogëve

-Erjon Muharremaj

-Maksim Çoku

Nga shoqëria civile

-Naurela Llagami

Lista e kandidatëve për KLP

Nga trupa e Avokatisë

-Nuriha Seiti Meta

-Tartar Bazaj

Nga trupa e pedagogëve

-Genti Ibrahimi

-Sander Beci

Nga shoqëria civile

Alfred Balla