Kur hapen dyert per qejf e kur te mbyllen per hall…

..

Nga Oriola Pampuri

Sot numerohen mbi 3000 familje, te ish te perndjekurve te cilat jane te pastreha, e nuk munden kurre te jetonin me dinjitet. Sot dergjen ne godinat e ish kampeve te internimit, duke jetuar cdo dite me traumen e se kaluares e duke mbijetuar ne varferi e jashte cdo standarti jetese. Skandali me i madh i kesaj qeverie eshte perfshirja e ne skemen e perfitimit te banesave sociale te komunitetit LGBT dhe perjashtimit te 3000 familjeve te ish te perndjekurve te cilet sot jane te pastrehe. E njejta dore qe shkaterroi jeten e baballareve, e gjysherve ne internim, kampe internimi e burgje, po ajo dore po “zhgarravit” ligje e skema qe duhet te ndertohen vetem ne mbeshtetje te jetes e qytetareve te ketij vendi. Ajo skeme e perftimit te banesave sociale nuk mund te egzistoje pa ish pronaret dhe ish te perndjekurit do apo nuk do ky kjo qeveri e pameshirshme.