KUJTESE- PRANE MEMORIALIT TE FAMILJEVE TE INTERNUARA TE LUSHNJES

 

Lushnje, 19 Gusht 2018- Sot ish te internuar ne ish 9 kampeve te internimit u mblodhen prane Memorialit te ngritur si Kujtese per mijera familje te internuara, qe vuajten gjate regjimit komunist neper 9 kampet e inerrnimit ne rrethin e Lushnjes.
Te mbijetuarit dhe familjare te ketyre familjeve u mblodhen sot tek memoriali i familjeve qe kane vuajtur persekucionin ne kete rreth ne shenje rrespekti te vuajtjeve te TYRE.
Deputeti demokrat, njekohesisht kryetar i Partise Demokratike per Lushnjen, z. Myslim Murrizi shkroi ne sttausin e tij ne fb: “Kush harron te shkuaren, mund ta vuaj serish te ardhemen.”

Z. Simon Mirakaj, anetar i Autoritetit te dosjeve te ish Sigurimit te Shtetit, shkroi sot statusin e tij ne fb: Jane arrestuar per motive politike ne keto kampe, Ahmet Kolgjini,Vasil Kokali,Llambi Plasoti,Loli Mavro,Emror Koleci,Zydi Kasa,Elez Hoxha,Musa Sina,Nikoll Mernaqi,Avdulla Nela,ShanishaDosti,Spiro e Kostandin Gjoka,Skender Brahami,Bejo Asllani, nje djal me mbiemerin Poda 17 vjec,Pjerin Jana,Lek e Moisi Mirakaj,Ded Gjonmarkagjoni,Fatbardh Kupi,Kurt Kola,Qemal Dema,Naim Staravecka,Eqerem e Fatmir Muja,Njazi e Medi Bylykbashi,Fran Tina,Shefqet Dobra,Medi Celiku,Tefta Tase,Bardhe Gjonmarkagjoni(Bici),Hajredin Nasufi,Besa Dume,Zenel Daci,Evgjen Merlika etj.

Kryetari i Shoqates te rsh Perndjekureve Politik, gazetari Nebil Çika shkroi:Nuk harrojme . Sot ne nje takim te vecante me te mbijtuarit e kapeve te internimit te Lushnjes perkujtuam me dhimbje dhe krenari sakrificen dhe qendresen e mijëra shqipatreve antikomuniste qe vujatjen ne kampet e internimit komunist. Nderim perjete sakrificës dhe qendreses se tyre gjysmë shekullore….