Kryesia e re PD-së ,rikthehet parimi : Bashkëvajtjës dhe bashkëfajtorë . Jugu pa përfaqësues .

Zgjedhjet e kryesisë se re te PD-se kane konfirmuar edhe një herë orientimin e majte te sajë . Nga origjina politike e anëtarëve të saje por edhe nga qëndrimet politike të tyre linja e majte dhe ne këto zgjedhje rezulton dominuese . Bie ne sy raorti 6 me 6 midis te përndjekurve politike te komunizmit dhe prosektorëve apo pinjollëve të tyre gjenetike ndërkohë e shumica dërmuese vijnë nga lidhje te dukshme me komunizmin . Nga ky këndvështrim duket sikur ka një rikthim te qarte te parimit te hershem te PD-së Bashkëvuajtës dhe bashkëfajtorë , parim qe i di dha fund mundësisë se ndëshkimit te krimeve te komunizmit ne Shqipërinë pos komuniste .
Ndërkohë që ne drejtimin kryesor te saje , kryetar , nënkryetarë sekretariat , nuk ka asnjë qe vjen nga antikomunistet historike , te përndjekur politike te komunizmit. Një nga gjerat që vihet re në këto zgjedhje është mos përfaqësimi ne kryesi i Jugut të Vendit nga Vjosa e poshtë , Duket se PD po vazhdon të përsëris gabimin historik duke e konsideruar këtë zonë ( te pagëzuar nga komunistët si “zona e pare operative ) me rëndësi te madhe politike e elektorale si një bastion komunist . Kujtojmë se ne zgjedhjet e fundit lokale tre ne 15 bashkitë e fituar nga PD janë ne këtë zone

Sekretariati
Gazmend Bardhi
Edi Paloka pinjoll drejtuesi të nomenklaturës komuniste
Edmon Spaho , zyrtar i lartë administratës komuniste
Çlirim Gjata pinjoll gjykatësi politik të komunizmit
Ivi Kaso pinjoll drejtues të Sigurimit të Shtetit
Sait Dollapi drejtues i lartë i rinisë komuniste
Ervin Minarolli i perndjekur

Kryesia e zgjedhur
Dhurata Çupi e përndjekur
Endri Hasa
Enkelejd Alibeaj i përndjekur
Enno Bozdo
Fatbardh Kadilli pinjoll persekutroi
Flamur Noka
Florion Mima
Grida Duma
Izmira Ulqinaku e përndjekur
Jamarbër Malltezi
Jorida Tabaku

Kreshnik Çollaku
Oerd Bylykbashi
Orjola Pampuri e perndjekur

Tomor Alizoti i perndjekur