KRIMI KA MARRE ME KONCESION QEVERINE

Nga Mona Rusi

Qeveria dhe Krimi jane NJE, jane aleate, apo kane nje lidhje interesash mes tyre ?
Kjo eshte dilema qe shqiptaret e kene ne mendje cdo ore, teksa marin fryme ne kete situate kaotike ku perzihet pushteti i krimit te rruges me ate politik.
Cdokush qe e ka ne vend mendjen dhe syte te pa zene nga sklepat e indiferences, shikon qarte si po e qeveris vendin Mysybet Rama, se si fluturojne milionat e eurove ne “drejtimin e … duhur”, se si Shefi i qeverise sfidon publikun vendas dhe nderkombetaret e squllur dhe pa u skuqur nga turpi dhe as zverdhur nga frika e pergjegjesise per rrenimin e shtetit – pozon me kriminelet, ndan pushtet me “te fortet”, urdheron ngritjen e trarit per largimin e krimineleve, te cilet i pati leshuar si langoj neper fushata zgjedhore…
Edhe balta do ndjehej e piste po te krahesohej me faqen e ketij burracaku.
A me thoni o miq se cila eshte e verteta:
Qeveria eshte bashkepunetore me krimin, apo Krimi ka marre me koncesion qeverine.