Kreu i prokurorisë Elbasan refuzon vendimin e Markut: Nuk braktis detyrën

 

Drejtuesi i prokurorisë së Elbasanit Dritan Gina refuzon të zbatojë urdhrin e kryeprokurores së përkohshme për tu larguar nga detyra.

Dritan Gina: “Nuk braktis detyrën. Refuzoj të zbatoj vendimin e kryeprokurores së përkohshme. Unë nuk jam i komanduar. Jam i caktuar i përkohshëm dhe prokurori i përkohshëm nuk ka tagër ligjor për të më liruar nga detyra. Vendimmarrja i takon Këshillit të lartë të Prokurorisë”

Nga ambientet e prokurorisë së Elbasanit, ku mbajti një deklaratë për median pak minuta pasi mori në dorë largimin, Gina i bërin thirrje edhe drejtuesve të tjerë për të cilët eshte firmosur largimi të mos braktisin detyrën.

Drejtuesi i prokurorisë së Elbasanit Dritan Gina foli edhe për përplasjet e policisë me prokurorinë Elbasan.

Gina: Ju dhe opinionin publik e dini situatën e verës së kaluar ku prokuroria e Elbasanit ishte pranë zgjidhjes së një prej ngjarjeve më të rënda që ka goditur qytetin, për këtë arsye kërkuam ndihmën në terren të policisë së shtetit por kjo ndihmë nuk erdhi asnjëherë me pretendime absurde organizative dhe administrative. Për fat të keq hetimi dështoi. Kjo histori nuk përfundoi këtu, nga ana e zyrtarë të ndryshëm, kryesisht të Ministrsië së Brendshme dhe Drejtorisë së Policisë së Shtetit ka nisuur një fushatë kundërshtuese ndaj Prokurorisë së Elbasanit, përfshirë drejtuesin e saj.

Në këtë vazhdë duke shfrytëzuar në mënyrën më të keqe një prokurore të prokurorisë së Elbasanit, naivitetin e saj, u sajua një kallëzim i pababazë për humbje të dosjes, gjë e cila është terësisht e pavërtetë. U shërbeu organizatorëve dhe nxitësve me pushtet politik për të denigruar Prokurorinë e Elbasanit. Situata precipitoi deri në atë pikë sa që ca punonjës të policisë ushtruan kontroll nnë zyrat e prokurorisë së Elkbasanit me qëllim për të justifikuar procesin denigrues. Në atë kohë për të mos krijuar incidente ndërinstitucionale u lejuan veprime antiligjore të policisë. Ju garantoj se situata të tilla nuk do të tolerohen më në të ardhmen, policia nuk do të ushtrojë presion me prezencën e saj në zyrat e prokurorisë së shtetit.

Prokurori Gina, u emërua në këtë post në 3 nëntor 2016 nga Adriatik Llalla.

Dritan Gina është bashkëshorti i Rovena Gashit, e cila sot ka paditur në Gjykatë Administrative urdhrin e lirimit nga detyra e Drejtorit të Drejtorisë së Marrëdhënieve me Jashtë, të kryeprokurores Arta Marku.

Gina mori sot urdhrin e lirimit dhe pritet të ketë një deklaratë për median.