KREDITË DHE SKLLAVËRIA QË NA OFROJI GEORGE SOROS

Nga Arben Berisha

A nuk ju bëjn përshtypje kreditë galopante që Edi Rama mori dhe vazhdon të marrë në emër të Shqipërisë? Plot 1.7 miliard euro deri tani, dhe vazhdojnë e shtohen!!
Ka një arsyje për këtë!
A nuk ju bën përshtypje që asnjë qindarkë e kredive nuk u investua në ekonomi?
Edhe për këtë ka një arsyje!
A nuk ju bën përshtypje që askush nga klasa politike, Shoqeria Civile, ekspertët financiar, ekonomistët, media, etj, nuk i debatojnë, denoncojnë apo kundërshtojnë kto kredi?
Arsyjet do i gjeni në vazhdim.
Cili financier me mend në kokë do i jepte borxh Shqipërisë, me atë kofiçient kreditimi dhe me atë ekonomi të rrënuar që ka Shqiperia?
ASKUSH!
Është njesoj sikur t’i ofrosh kartë krediti një të papuni, që jeton në kacolle vet’ i shtati.
Në këtë pozitë është edhe Shqiperia. E rrënuar nga çdo anë dhe pa shpresa për të paguar borxhet që sa vijnë e shtohen.
Por ndërkohë, kreditë u aprovuan dhe vazhdojne të aprovohen pa pikë referimi dhe garancie se si do shlyhen ato borxhe.
Cili nga ju ka parë një investim të bërë me ato kredi që u moren në kto 6 vjet? Ëë?
ASNJERI!
E dini arsyjen?
Sepse kredituesin nuk e shqetëson kofiçienti i ulët kreditues i Shqipërise. Ai ka plane më të medhà. Sepse në fakt, Borxhin e Shqipërisë e garanton George Soros, si tek FMN, ashtu edhe tek Banka Boterore, Banka Për Zhvillim dhe në çdo Banke dytesore që alokon kreditë për Shqipërinë.
E dini pse?
1) Sepse Soros është anëtar Bordi me shumë peshë, në kto banka. Pra, ai është vendim-marrës i dyfishtë: financier dhe administrator.
2) Sepse duke garantuar kredi galopante për një shtet si Shqiperia që nuk ka mundesi të shlyej borxhet, Soros bëhet DEFAKTO padroni i Shqipërise.
Dmth, Shqipëria kthehet në një shtet-kukull i interesava madhore që Soros ka për mbarë Botën.
Dhe për t’u siguruar që Shqiperia të mbetet shtet-kukull e Sorosit, ushtria e tij nëpërmjet kapitenëve që operojne në Shqiperi, krijuan kushtet që kreditë galopante të mos investohen; Pra, rrëzimi i Shqipërise të përshpejtohet. Për të hequr vëmendjen e popullit nga mos-investimi i kredive, ushtria e Sorosit në Shqipëri, krijojnë tymnaja mbi problematikat dhe skandalet ditore dhe i portretizojnë ato si problemet më të medhaja që po përjeton shoqeria.
Vlen të theksoj dicka: Organizata e Sorosit nuk egziston për të dëmtuar vetem Shqiperine. Në fakt Shqiperia ka rënë në spiralen e vorbullës se Sorosit, ashtu siç kanë rënë edhe shtete të tjera të dobëta, por sepse Soros gjeti terren të favorshem. George Soros gjeti në Shqiperi një klase politike të uritur dhe pa koshiencë. Ai gjithashtu ka kapur edhe një pjese të mirë të deputeteve të BE, ku plot 216 prej tyre marrin rrogë mujore nga Soros. Qysh nga viti 1987 dhe në vazhdim, George Soros ka shtrirë tentakulat e tij kudo, në Evrope, e më gjërë.
Por fatmiresisht situata po ndryshon. Shumë vende me klasë politike të përgjegjëshme, e kan dëbuar Sorosin dhe organizatat e tij radikale. Biles Soros dhe organizatat e tij jan dëbuar edhe nga Shtete ku e Majta dominon plotësisht.
Ndërsa në Shqipëri, klasa jonë politike është krejtësisht e shitur dhe e blerë tek George Soros. Për një grusht parà, ata kan shitur shpirtin tek George Soros, në kundërshtim me interesat e popullit dhe Shqiperise.
Kur them klasa politike, e kam fjalën per eksponente të dy kraheve politik, të Majtë e të Djathtë, përfshire këtu edhe median. Këta sëbashku j’u turbullojne juve mendjen me çështje periferike apo idiotizma që nuk kan pikë rëndësie mbi zhvillimin shoqeror. Këta politikan po j’u mbajnë në errësirë, sepse janë bashkë dhe e kan orjentim të specifikuar nga manaxherët e tyre që t’ju hipnotizojnë me idiotizma.
Ju o popull, po mbaheni në errësirë mbi katastrofen që po vjen. Shumë shpejt, Shqiperia do falementojë. Ndërkohë, të njëjtët ushtar të Sorosit, që sot jan elita e politikës, por që jan edhe përgjegjës të kësaj katastrofe që ka ardhur tek “dera”, do t’jua shesin Sorosin (Open Society) si shpëtimtar të Shqipërisë. Sepse Soros do “paguaj” borxhet tona tek bankat nga ku jan marr kreditë. Kjo do shkëmbehet me aneksimin e Shqipërise nga Organizata Open Society dhe së shpejti do të legjitimohet. Pra Soros, që na garantoji kreditë, po na i merr prap ato pará nëpërmjet “studimeve”, “investimeve” boshe, “projekteve” fasadë dhe pagesave të fshehura dytësore. Pra, Soros nuk humb asnjë qindarkë. Në fakt, ai merr paret e veta dhe fiton falas një Shtet me 3 milion skllevër.
Rrëmbimi i flamurit të Shqipërise nga Organizata Radikale e Majte e Sorosit, do të funksionojë në fshehtesi të plotë. Pra, Shqipëria do vazhdoje të ket flamur me shqiponjë, por në pozicionet kyçe të drejtimit të Shtetit, do vendosen besniket, njerëz pa moral, pa koshience, ushtar të denjë të Organizates Open Society. Dhe në çdo Institucion Ndërkombëtar ku Shqipëria është anëtare me të drejtë vote, ata do veprojnë e do votojnë sipas orjentimeve dhe interesave të Organizatës Open Society.
Pra ky quhet “aneksim i Shqipërise”. Ky quhet “rrëmbim flamuri”.
Vlen të theksoj se, Shqipëria nuk u zgjodh nga Organizata e George Soros për arsyje strategjike, jo! Shqipëria u zgjodh sepse klasa jonë politike është pa shtyllë kurrizore. Pra, një shtet i sëmurë. Ne drejtohemi nga halabak me kostume dhe kurva me taka. Ne nuk kemi klasë të mirfilltë intelektuale të shoqërisë, sepse Enver Hoxha i vrau të gjithë. Ne, sot drejtohemi nga Njeriu i Ri i sistemit komunist dhe fëmijët e tyre. Nga kjo e keqe do vuajn të Majtë e të Djathtë, sepse kta që drejtojnë të gjitha sferat e shoqërisë nuk jan as të Majtë e as të Djathtë, këta jan skorrojet 70-vjeçare të Shoqërisë që fatkeqësisht e lan dhe vazhdojnë ta lënë Shqipërinë pa themele.

Por ti mos u mërzit, se ti do vazhdosh të flasësh shqip; ti do vazhdosh të punosh kur ke mundesi; ti do vazhdosh të jetosh jetën tënde patetike; POR ti kurrë nuk do marresh më vendime për të ardhmen e Shqipërisë, sepse Shqipëria aktualisht është në ankand dhe së shpejti do shitet tek Organizata e Soros.
Gjithësesi, ti mos e vrit mendjen, se neser do bëhet edhe më keq se keq.