Kampi i Tepelenes ?! E megjithatë, Xhufi është politikisht “korrekt”.

Nga Av. Xhafer Sadiku

-Nuk ka rendësi se sa kanë vdekur; 300 apo 176;
-Nuk ka rendësi nëse kazerma ka qenë e mbuluar mirë apo e rrënuar;
-Nuk ka rendësi çfarë kishin bërë burrat dhe a ishin fajtorë

-Rendësi kanë telat me gjemba që i rrethonin, ushqimi i keq, kushtet e vështira, semundjet e shumta etj.
-Rëndësi ka që ishin rrethuar me tela me gjemba fëmijët, gratë dhe pleqtë. Të gjithë të pafajshëm!
-Rëndësi ka se ishin shkelur edhe ligjet e regjimit të kohës.
E megjithatë, Z. Xhufi është politikisht “korrekt”.
Është “korrekt” pasiqë i përket shkollës marksiste të historiografisë, që i këndonte luftës kundër “armikut të klasës”.
Është politikisht korrekt, sepse mbron historinë e së Majtës, që e kanë shkruajtur historianët marksistë.

Problemi qendron tek ata që kanë vuajtur dhe tek e Djathta në përgjithësi:

-Sepse nuk kanë bërë asgjë për të flakur në kosh të plehrave historinë e shkruajtur nga historianët marksistë. Madje një pjesë e tyre edhe i nderojnë kalemxhinjtë që u kanë falsifikuar historinë.
-Sepse nxënësit dhe studentët, bij të tyre, nuk i bojkotojnë tekstet e historianëve marksistë. Ti hedhin në kosh të plehrave.
-Sepse nuk kanë investuar kohë dhe para për të nxjerrë nga arkivat gjithcka që ka të bëjë me historinë e tyre.
-Sepse nuk u japin asnjë mbështetje historianëve dhe studiuesve të pavarur dhe nga radhët ë tyre.

E sa kohë do të veprohet kështu, të tjerë si Z. Xhufi do të hedhin baltë mbi ta.