InMemoriam : Lamtumirë Lutfi !

Nga Nebil Çika

Sot ndërroi jetë Lutfi Bajrami , një figure e respektuar intelektuale . politike e qytetare e Sarandës . Një model me vete për sa i përket integritetit morale qytetare , nivelit intelektual dhe dimensionit human , nje zotëri i vërtetë . Një politikan model jo vetëm për Sarandën , per mendimin tim kryetari me i mirë qe ka pasur dega e PD- Sarandë që nga themelimi i sajë e deri me sot. Demokrat ,antikomunist , atdhetar , human , altruist dhe veçanërisht me një kulturë te gjere, përtej kornizave profesionale te tij  apo kufizimeve të jetuarit në provincë . Drejtoi politikisht PD në fillimet e saje duke treguar një pjekuri politike të spikatur edhe pse ishte pa pikë përvoje në këtë fushe . Kultura e gjer,karakteri i forte dhe sidomos aftësia brilante e komunikimin e bënë te pranuar gjerësisht ne ambientin e vështira qytetar te Sarandës . Drejtoi me sukses PD-ne Sarnadë e u lagua nga politika aktive me nder e dinjitet ,duke mbetur i respektuar deri ne castin e fundit te jetes , jo vetëm nga miqtë e  demokratet por edhe nga shumica e qytetareve te Sarandës
Lurfi Bajrami nuk jeton me por ai ka lenë trashëgimi vlerat dhe kujtimin e tij si qytetar, e familjar model dhe kontributin politik si një prej politikanëve qe i priu me sukses zhvillimeve politike qe sollën rrëzimin e diktaturës komuniste dhe fillimin e instalimit të demokracisë .
Largimi i tij nga kjo bote është një humbje për e madhe familjen , PD-në dhe qytetarinë e Sarandës .
Lamtumire mik i mirë !
Qofsh i parajsës !