IKU LU ja ME GJITHE LESH

Nga Robert Haxhi

——————————————
Iku Lu ja iku Lu ja
Moj e mjera Shqiperi
Mendje lart e zemer trimi
Leshatori si ai
——————————————
Iku Lu ja po cte gjeti
O moj Shqiperiz e mjere
Na beri nje m.t te madh
Dhe te gjith i marrin ere
——————————————
Iku Lu ja iku Lu ja
Leshatori der te gjuri
Sa here deshi na e hoqi
Sa here deshi na e vuri
——————————————-
Iku Lu ja po kurajo
Shqipetarka Shqipetare
Lu ja e tundi e shkundi
Dhe la plot burra me barre
———————————————–
Ju kam dashur tha ju dua
Tha Lu ja ketu me keni
Per nente muaj do te pjellin
Burrat te Koço Glozheni
————————————————
Dhe do mundeni te zgjidhni
Nga e gjithe kjo gjenerate
Na la L u ja kolopuça
Ti ngarkojme me lopate
————————————————-
Iku Lu ja sic me thane
Me merak e gojen eshke
Duke qar me lot ne sy
Se nuk kapi dot nje peshk
—————————————————
Po me thane kur e percollen
Qe bere helm e qe ber pik
Shqipetaret si simbol
I dhane Lu se nje peshk plastik
—————————————————
I dhane Lu se nje peshk plastik
Peshk me shume perdorime
Fluturoi nga gezimi
Tha “kinezçe” Nena ime
—————————————————-
Vetem na gjeti belaja
Qajne femijet te mehalla
Iku Lu ja dhe vu lotet
Kush do na thoti perralla
—————————————————-
Ju thash hajde tu them une
Po asnje nuk mu afrua
Qajn femijet dhe s pushonin
Me ben per ta qar dhe mua
—————————————————-
Une po qave behem keq
Kam lidh koken me shami
Se per Lu ne ndoshta se dini
Une as ha dhe as nuk pi
—————————————————-
Po ama me ce kuptoj
Erdhi fundi kesaj pune
Kam qekur ka ikur Lu ja
Me mbajne ne jet me serume
—————————————————-
Po ju le nje amanet
Xhaxhallar halla dhe teze
Dreken po pesova gje
Ma beni me gjell Kineze
—————————————————-
Qe vertet te iki qete
Besoj se kaq do te mundnit
Pas Lu se per mua te thoni
Iku dhe Kinezi i fundit
—————————————————-
Vec per nje gje mos ngurroni
Shpjegojuani vesh me vesh
Berti thoni iku qose
Ndersa Lu ja plot me lesh……!!!!
——————————————————