Goditja e parë / Këshilli Europës nuk njeh 30 Qershorin

Këshilli i Europës nuk do dërgojë përfaqësuesit e vet në 30 qershor. Kjo është goditja e parë që i vjen tentativës së kryeministrit për të instaluar diktaturën komuniste në Shqipëri.
Deri më tani zemërimi popullor ndaj kësaj diktature është përmbajtur nga shpresat se partnerët ndërkombëtarë nuk do të lejojnë realizimin në praktikë dhe të plotë të axhendës së kryeministrit.
Në njoftimin e Këshillit të Europës thuhet:
Në vijim të emailit të mëposhtëm, me të cilin ju ftojmë në një takim me një delegacion të Kongresit të Autoriteteve Rajonale e Lokale të Këshillit të Evropës, po ju informojmë se udhëheqja e Kongresit (Presidenti në konsultim me dy Presidentët e Dhomave, në përputhje me rregullat e Kongresit) ka vendosur të mos dërgojë në Shqipëri një Delegacion Vëzhgues Zgjedhjesh nga Kongresi për shkak të pasigurisë së vazhdueshme në lidhje me organizimin e zgjedhjeve lokale në Shqipëri më 30 qershor dhe për për shkak të rreziqeve të mundshme për sigurinë në disa zona të caktuara.
Ju kërkojmë ndjesë për çdo problem që mund t’ju shkaktojë anulimi në çastet e fundit dhe ju falënderojmë për gatishmërinë për të korresponduar me Kongresin.
Ja dhe origjinali në anglisht:

Dear colleagues,
Following the email hereunder, where we invite you to a meeting with a delegation from the Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe, please be informed that the leadership of the Congress (the President in consultation with the two Presidents of the Chambers, in accordance with Congress rules) has decided not to deploy a Congress Election Observation Delegation to Albania due to the continued uncertainty concerning the organization of the local elections in Albania on 30 June and possible security risks in certain deployment areas.
We apologise for any inconvenience the short-term cancelation may have caused and thank you for your readiness to exchange with the Congress.