“FOSILET”KOMUNISTE SI RREZIK REAL PËR DEMOKRACINË.

Nga Sejdi Peka

“Rriqërat”,janë insekte që nuk të shqitën.Këto insekte shumzohën në ambjente që kan papastërti dhe përbëjnë rrezik dhe për njerzit për transmetimin e sëmundjeve të ndryshme shumë të rrezikshme.Të tilla “rrodhe”që vijnë nga regjimi komunist,ju ngjitën demokracisë që pas rënjës së komunizmit.Një i tillë është edhe Theodhori Sallaku.Se ku na mbiu si një këpurdhë e kalbur dhe na u bë kshilltar juridik i Presidentit Berisha në vitin 1992.Që të takoje Presidentin,duhej të rrëfeheshe tek ky ish hetues i regjimit komunist dhe oficer i sigurimi komunist në Shkodër apo gjetiu.Depërtuan këto fosilet komuniste,tek demokratët si njerëz pa eksperiencë në atë kohë.Po sot?Pasi livadhisi si Prokuror i Përgjithshëm dhe e bëri çorbë derri sistemin e drejtësisë,i vranë shoferin tek Ura e Lanës bash në qëndër të Tiranës dhe deri më sot nuk dihet autori,shkaqet etj.Nuk ka dyshim se shkaqet dhe pasojat i di mirë ish hetuesi i sigurimit komunist.Dhe handikapi më i madh ky ish hetues dhe oficer i sigurimit komunist,duke çfrytzuar një ambjent të korruptuar,ka vendosur kandidaturën për Antar të Gjykatës Kushtetuese.Unë personalisht dhe mijra ish të Përndjekur Politik të regjimit komunist,e refuzojmë këtë të ashtuquajtur “vetting”që nuk është asgjë tjetër vetëm një manovër e Edvin Ramës për të vendosur në sistemin e drejtësisë,ish krimnelët e diktaturës komuniste.Po sa nga njerzit tanë që nuk dimë as varret ku i kan groposur kriminelët si ky Theodhori Sallaku,do të ketë torturuar ,dënuar dhe pushkatuar ky kriminel?Dhe kështu po ndodh.Ky nuk është një rast i shkëputur.Faktet që po dalin përditë e kan vendosur Edvin Ramën de fakto në Bangon e të akuzuarit.Denar Biba një klysh komunist,një vegël qorre e Edvin Ramës,ka arritur deri atje sa të kërcënojë gjyqtarin e Gjykatës Ndërkombëtare për të Drejtat e njeriur që të bëhët vegël qorre e Edvin Ramës. Kështu janë edhe këto mbeturinat e fosileve komuniste,që gëlojnë në një ambjent të tillë të një shteti të korruptuar me rrënjë dhe me degë dhe i kan vënë demokracisë litarin në grykë.I ashtuquajturi “vetting”,aq shumë i trumbetuar nga i sëmuri psiqik i “Rilindjës”,dështoj si një eksperiment i Edvin Ramës,si njeri fasadave dhe mashtrimeve.Sot Shqipëria si asnjë vënd tjetër në të gjithë botën,është një demokraci hibride,që nuk funksionon,për arsye se njera nga tri shtyllat e funksionimit të demokracisë është e shpartalluar,është shpartalluar sistemi i drejtësisë.Ekzekutivi me Edvin Ramën,pasi ka vënë përfund sistemin legjislativ,ju vërsul sistemit të drejtësisë,sipas modelit Erdogan-Putin.Sot Shqipëria nuk ka Gjykatë Kushtetuese dhe as Gjykatën e lartë.Paradoksi është se gjyqtarët e “vëttingut”,që gjykojnë propkurorë dhe gjykatës që të kalojnë këtë proces,ata vet nuk e kan kaluar procesin e “vetingut”.Çfar handikapi.Kryeministri,një amator i shkarravinave dhe i sëmurë psiqik,e ka dërguar vëndin në një kolaps total.Rezulton e verteta se vetëm Hitleri me një mëndje të sëmurë si Edvin Rama ka zbatuar “vetting”.Shqipëria sot është modeli më i shëmtuar i një shteti të së drejtës aq më pak të konsiderohet si shtet demokratik.Një vënd me një varfëri ekstreme,një nga shtetet me korrupsionin mëtë lartë në botë.Pa asnjë mëdyshje sot Edvin Rama me të gjitha parametrat është një diktator që duhet flakur tej si një “rriqër”që po përpiqet të infektojë Shqipërinë me te gjitha pikpamjet.Historia ka treguar se të gjithë diktatorët,duke filluar nga Neroni,Stalini,Hitleri,Musolini,Enveri,Kastroja etj.,kan qenë njerëz me sëmundje të rëndë psiqike.Ata nuk kan menduar që të qeverisin popujt e tyre,por pët t’i sunduar ata.Dhe diktatorët për të sunduar popullin grumbullojnë rreth tyre njerëz ta pa aftë,servil dhe me vese,si Ali Baba me 40 hajdutër.I tillë është edhe Edvin Rama.Eshtë mjaft për t’u cuditur se si Europa,në një stad të tillë të çorganizuar si Bashkim Europian,e ndërmori një eksperiment të tillë si “vettingu”,një pjellë e Sorosit për t’a shkatërruar përfundimisht demokracinë në Shqipëri.Kjo duhet ndaluar.Eshtë eksperiencë e hajdutve që bërtasin “kapeni hajdutin”,kur hajduti në krye të bandës që po e rjep Shqipërinë e varfër, është vet Edvin Rama i cili ka grumbulluar pasuri prrallore.Me këtë pasuri nuk mundet që të maten as sheikët arab.Dhe ti e dashur Europë rri e bën sehir.Dërgo funksionarët e tu që të mbushin valigjet me parat e krimit dhe të korrupsionit,të kokainës,mariuanës dhe hashashit.Dhe shosha do të mbolojë dritën e diellit.E pa mundur.Shqipëria pa tjetër do të ketë kapacitete që t’a përmbysë këtë realitet të hidhur.Jemi në zgrpin e humnerës.Këtu të ndalojmë.Teposhte humnerës duhet të përfundojë Edvin Rama dhe banda e tijë kriminale.Ne shqiptarët e kemi fituar demokracinë me gjakun e qindra e mijra dëshmorve që dhanë jetën në altarin e lirisë dhe duhet të qëndrojmë kundër një klikë bolshevike kriminale që ka uzurpuar pushtetin.Në ballin e kësaj lufte duhet të qëndrojnë ish të Përndjekurit Politik të Shqipërisë që jan formacioni më vital i Partisë Demokratike,jan antikorpet që e mbrojnë demokracinë.Dhe kjo po ndodh.Fundi i trathëtarve është shumë afër.