Facebook bllokon profilet e mbështetësve të Salvini

Gjiganti me qëndrim të hapur të ekstremit të majtë, kontrollues i mediave sociale Facebook ka bllokuar 23 profile të populistëve italianë që kanë secili nga më shumë se 2.5 milionë ndjekës.
Vendimi i bllokimit të këtyre profileve ka lidhje me zgjedhjet për parlamentin europian që do të kryhen pas dy javësh.
Profilet janë në shumicë mbështetëse të koalicionit qeverisës në Itali dhe kryesisht të La Lega. Lajmin e ka bërë të ditur gazeta italiane La Stampa.
Facebooks si zakonisht gënjen duke thënë se bllokimi i faqeve bëhet pasi ato përmbajnë ‘gjuhë të urrejtjes” dhe “përmbajtje përccarëse” në lidhje me emigrantët, vaksinat hebrenjtë dhe të tjera.
Motivet e mësipërme janë përmendur në bllokimin e profileve të tjerë me ndikim public në botë por me qëndrim të qartë haptas anti-komunist.
Por ata kkanë vërtetuar se facebook bën të kudnërtën duke mos bllokuar asnjëherë profilet që kanë përmbajtje të gjuhës së urrejtjes, sulmeve ndaj hebrenjve, emigrantëve pedofilisë pornografisë etj.
Tashmë është e njohur botërisht se facebook bllokon faqet me ndikim dhe linjë anti komuniste.
Vendimin facebook e bazoi në një raport të OJQ-së me emrin Avaaz e cila fsheh komunizmin e vet nën teorinë e mbrojtjes ambientale dhe pretendimit se mbrojtja e ambientit është e drejtë bazë njerëzore.