Ervin Salianji : “Djali që si bën të gjitha -plastë e mos e zëntë dita”

 

Profil

Nga Nebil Çika

Është pa dyshim politikani me protagonist i momentit në Shqipëri ne një përballje te fortë e te drejtpërdrejtë me një nga qeveritë me të rrezikshme e me të pa përgjegjshme që ka pasur ndonjë herë ky vend pas rënies (de jure) te diktaturës si dhe llumit te kazanit mediatik te Edi Ramës kryesisht ish spiune te sigurimit te shtetit apo pinjollë gjenetike te drejtuesve te tij . Ka bere një karrierë te shpejte e te spikatur ne PD gje që për moshën dhe përvojën politike qe ka mund te konsiderohet një sukses . Karriera e tij nuk ka qene e lehte pasi është sulmuar ne mënyre permanente nga jashtë dhe brenda PD-se shesh here me goditje te pa ndershme ( nen brez ne se do te përdorim një term nga sporti i boksit) i rritur në oborrin e PD-se pasi i ati i tij ka qene një aktivist dhe drejtues i pushtetit lokal si përfaqësues i PD-se ne rrethin e Korçës ai është personi me i përshtatur në prurjet e reja ne politik e pas marrjes se kreut të sajë prej Lulzim Bashës në 2013 . Duket se Sekretari për Aksionin Qytetar , detyra qe z. Basha i ka ngarkuar në PD , i përshtatet me së miri profilit dhe karakterit politik të tij dhe duhet pranuar se ka spikatur dukshëm ne këtë pozicion .

Beri diferencën vite me parë kur në kullmin e kanabizimnit socialist të vendit shkoi vete ne parcelat e drogës duke denoncuar fenomenin para botes me zë e figure . Askush tjetër në PD-së apo jashtë saje3 nuk guxoi ta bënte atëherë një gjë të tillë .Te denoncosh trafikun e drogës nga zyrat ne Tirane dhe te ta besh këtë gje nga plantacionet e ruajtur me arme nga kriminelet trafikantë nuk është e njëjta gjë.

Ne zgjedhjet e 2017 Korça ka qarku qe ai drejtonte , me gjithë problemet e mëdha te listës , ka një nga rezultatet me te mira te PD, 4 deputetë edhe pse nuk ka qene kure një bastion i sajë .

Aktualisht në funksion të detyrës së tij si është si sekretar i aksionit qytetar po përballet me qeverinë shtetin dhe krimin të bëra bashkë në përpjekjen për zhvleftësuar , politikisht , juridikisht dhe fizikisht akuzat dhe provat e opozitës për lidhjet qeveri –krim. Ka përballur me një qetësi dhe profesionalizëm të spikatur politikë debaton publik lidhur me përgjimet qe implikojnë qeverinë dhe eksponentë te saje ne trafikun e drogës dhe krime te tjera duke rrëzuar alibi dhe skenarë të ngjashëm me ato të sigurimit të shtetit të përgatitur nga eksperte të sigurimit të shtetit në qeveri, drejtësi e medie . Aktualisht të gjitha grykat e zjarrit të propagandës politike te qeverise por edhe te opozitës se opozitës brenda PD-se janë drejtuar kundër tij duke e spikatur dhe konsoliduar edhe me shume profilin e tij politike ne sytë e bazës elektorale te PD-se dhe opinionit publik ne vend , një status politik qe z Salijani me siguri e meriton .

Kjo situate , ky profil politik i Salianjit nuk me më konvenon me mire se çfarëdo tjetër përcaktim me një postulat , kusht apo përkufizim qe u bëjnë djemve të zotë në Labëri: Djali që si bën të gjitha – plastë e mos e zëntë