Enver Hoxha homoseksual – Historiani Baruti: Shërbimet sekrete amerikane ka përmendur emrin e një dashnori të tij

Historiani Vasfi Baruti i ftuar ne emisionin ‘Rrno per me tregue” ne Shijak TV , ku foli për librin e tij me te fundit “Enver Hoxha ,( gjysma tjetër e Hënës ) “ju përgjigj pyetjes kështu pyetjes ne se kishte dokumente qe vetëtonin devijimin seksual te përfolur te diktatorit komunist : Ka disa dëshmi te bashkoheshe por pa sjelle fakte konkrete . Ndërkohë qe i vetmi dokument qe sjelle fakte për ketë është një raport i shërbimeve sekrete amerikan ne vitin 1945 qe sjell fakte konkrete duke përmendur edhe emrin e personit qe flinte me Enver Hoxhën. Dokumenti është cituar e botuar me faksimile ne librin e Barutit për diktatorin.. Dokumenta te ngshme per homosektualitetin e Enver Hoxhes kane edhe raporte te sherbimeve britanike etje gjate dhe pas luftes se dyte boterore ..