Dy deputetët, Rakipi dhe Rehovica kallëzohen penalisht në Prokurori

 

Dy deputetët, Aqif Rakipi i PDIU dhe Gledion Rehovica i LSI kallëzohen penalisht në Prokurorinë e Krimeve të Rënda.

Kallëzimi u bë sot nga Drejtoria e Dekriminalizimit në Prokurorinë e Përgjithshme për falsifikim të formularëve të vetëdeklarimit.

Dje prokuroria përmes një letre drejtuar KQZ kërkonte heqjen e mandatit për dy deputetët që sipas saj, preken nga ligji i dekriminalizimit.

Në dokumentet e prokurorisë drejtuar KQZ rezulton se nga krahasimi i gjurmëve të gishtave të deputetëve me bazën e shenjave të gishtave të INTERPOL eshte zbuluar se ata kanë pasur precedent dhe identitete të tjera në Itali.

Në shkresën e Prokurorisë së Përgjithshme, thuhet se Rehovica i LSI-se rezulton të ketë mbajtur një tjetër emër në Itali dhe se zbulimi i është bërë përmes krahasimit të gjurmëve të gishtave nga Interpol Tirana dhe Interpol Roma.

Rehovica rezulton të ketë mbajtur emrin Kusta Mina, dhe është akuzuar për vjedhjen e një dyqani në shtetin fqinj në 27.02.1999.