Drejt greminës ?!

 

Nga Ardit Çika *

Duke pare lajmet e perditshme te cilat flasin per hapje negociatash per Shqiperine,qe te behet pjese e BE,deshiroja te mbaja qendrimin tim si nje nenshtetas i ketije vendi..
~ Nuk arrije ta kuptoje se si pretendojne politikanet shqipetar duke ber prapagande qe do te hyjme ne BE,kur Shqiperia eshte bloze ne disa aspekte te cilat standartet e BE-se NUK ka shanc ti pranojne…
1)Shendetesia qe eshte ne gjendjen me te dobet ndonjehere,ajka e mjekeve po ikin sepse nuk vleresohen.
2)Arsimi eshte ne gjendje shume te dobet dhe kjo duket qarte ne cilesin e mesimdhenies dhe rrezultatet e uleta te brezave te rinje si ne mesimdhenje dhe ne edukimin e brezave.
3)Drejtesia,e cila dihet tashme qe nuk ushtrohet per te gjithe njelloje por leku dhe te “fortet” fitojne gjithnje ose ne shumicen e rasteve!
4)Ekonomia,nuk eshte nevoja per te cituar dicka specifike mjafton te shikojme se renditemi si shteti i fundit ekonomikisht ne rajon!
5)Ikja masive e te rinjeve dhe jo vetem, nje e keqe qe ska te sosur per nje vend kur njerezit nuk shikojne te ardhme ne vendin e tyre..
Mjafte me me brrockualla duhet qe te gjithe ata politikan te cilet merren vetem me shtimin e pasurise se tyre personale te mendojne per te miren e vendit sepse nuk mund te shkoje me kjo situat ne keto shina te cilat po na cojne drejte gremines!

*Autori është student per histori-gjeogrfi ne Universitetin Ismail Qemali .Vlore