Ditmir apo Dhimitër ??

Nga Kreshnik Çollaku

Ministri Jashtem Grek dje deklaroi se bisedimet po zhvillohen per integrimin ne BE te Shqiperise.
Nj dite me pas delegacioni shqiptar bashke me ministrin u dergua te vendi ku Zeusi grek paska bere nuse te veten Evropin.
Simbolika eshte e qarte..nga Greqia lindi Evropa.
Kete mit greket nuk kane kujt tia tregojne ne BE. Si ballkanas te mire kane nevoje te gjejne dike tia thone (nevoja per vasale).
Ne kete rast e kane gjetur. Mesazhi qe percjellin eshte se per Shqiperine Evrope eshte Athina…(ose te pakten rruga per Bruksel kalon nga Athina).
Kjo eshte nje pozite e patolerueshme inferioriteti ku ministri jashtem shqiptar ka pranuar te dorezohet.
Kushti kryesor qe negociata te ketij tipi te kene sukses eshte reciprociteti mes paleve.
Bisedimet per te zgjidhur ceshtjet me Greqine jane te rendesishme dhe madje nje proces i vonuar.
Por rendesi ka qe minsitri shqiptar ti zhvilloje ato si Ditmir jo si Dhimiter !!!