Dibra,Banda,Pazari dhe Shkopi Bejzbollit…

Nga Kreshnik Çollaku

Dibra eshte rasti kur prishet “pazari” me banden.

Ngjarja e djeshme ne Bashkine Diber,eshte nje rast i qarte qe ilustron marredheniet e nje pushteti me bandat.

Ne zgjedhjet e fundit lokale Banda kerkoi “pazar” me PD dhe “pazari” u refuzua ne menyre kategorike.

“Pazarin” e Bandes e pranoi Rilindja.
Rilindja dhe Banda fituan zgjedhjet e Bashkine Diber.

Tani Banda dhe Rilindja ne Diber jane ne sherr. Sherri eshte per vende pune tendera. Nuk ka rendesi cila nga palet nuk ka respektuar “pazarin”,Banda apo Rilindja.
Cfare dihet eshte se “pazaret” jane prishur e tani po zgjidhen me leva hekuri e shkopa bejzbolli.

Faturen e ketij pazari bandash ne Diber e gjithe Shqiperine e paguajne qytetaret,me turp per ata qe iu dorezuan bandave dhe varferi qe mbjell nje qeverisje bandash e grabitesish.

Demokratet e Dibres dhe te gjithe Shqiperine,mes shume difektesh qe duhen ndrequr…te pakten per nje gje duhet te jene krenare,ata refuzuan “pazarin” dhe pushtetin permes Bandes.

Demokratet sic ka ndodhur jo larg Dibres jane te afte te rikthehen ne pushtet duke mundur e shfarrosur Bandat,qofte ato te rruges qofte ato te zyrave !!!