“Derr behem e komunist jo” : Përkujtohet Masakra Komuniste e Matjanit (1943) në Matjan të Lushnjës

Ditën e shtunë datë 21 tetor ora 11.00 Shqota Antikomuniste e të Përndjekurave të Shqipërisë organizoi nje përkujtimi t Masakrës Komuniste se Matjanit ne Matjan te Lushnjës . Ne ketë vend vitin 1943 forcat komuniste te komanduara nga Mehmet Shehu dhe Dushan Mugosha pushkatuan 72 nacionalistë te zonës ( Martire te Demokracisë) .
Moren pjese drejtuesit e shoqates kryetari Nebil Çika dhe nënkryetari Artan Murrizi, drejtues te degeve Lushnje e Divajake familjarë te martirëve , te përndjekurit politikë dhe banore te fshatit Matjan .
Te parnishem bene homazhe , vendosen lule dhe mbollen katër selvi si simbol i perjetesiste se ketyre martirve nacinalisë . Ne fjalen e tij Nebil Çika tha se kjo masaker eshte prova me qe qarte qe komuinstet e drejtuar nga emisaret serbë e kthyen luften clirimatre në lufte civile kunder patriotëve nacinaliste. Fjala e njerit prej te martirve drejtuar Mehmet Shehut: Derr bëhem dhe kumunist nuk behem “ eshte edhe arsyeja e motvi i vetëm i kesaj maskre , nje nga krimet e shumta te luftes të pa ndeshkuara të komunistëve shqipatrë.