Delir apo budallallek me brire !?

Nga Kreshnik Çollaku

Nuk ka argument me te mire ne favor te nacionalisteve ekstremiste maqedonas,sesa deklarata e sotme e kryemimistrit te Shqiperise.
“Pa rilinjden ne Tirane nuk do te kishte gjuhe shqipe ne Shkup”…eshte totalisht nje deklarate idiote dhe mashtruese.
Edhe nese i vertete,ky deklarim do ti jape cdo motiv cdo faktori ekstremist maqedonas per te penguar ligjjn..pasi deklarata e Rames eshte prove per nderhyrje nga nje shtet tjeter.
Rama me kete deklarate jep shkakun ekstremisteve per te kundershtuar ligjin e gjuhes.

Rama genjen ose nuk kupton se ligji i gjuhes nuk eshte zyrtarizimi i gjuhes. Ai ndodh kur perdorimi i Shqipes te jete sanksionuar me kushtetuten maqedonase,sic kerkon Marreveshja e Ohrit.
Gjuha shqipe zyrtarisht eshte perdorur ne Maqedoni dhe ne kohen e Jugosllavise (foto me poshte e e vitit 1947).

Une nuk e kuptoj,kur ky sdi te ndreqe pune cdreqin ka qe i djallos ato !?!?