Debati qe nuk duhet te humbim

Nga Kreshnik Çollaku

Ka disa debate qe mund te behen ne PD.
Debate te medha e debate te vogla.

Une mendoj se,Debati i madh qe sot duhet bere,eshte debati se si duhet te korrigjohen,forcohen dhe perfeksionohen Rregullat e Lojes.

Debati i madh qe sot kerkojne qytetaret dhe demokratet nga cdo skaj i vendit eshte se si duhet te garantojme perfshirjen e vullnetit te antareve ne vendimarrje,se si duhet te garantohen kontributet,se si duhet te mbrohen e promovohen karrierat e pergjegjesite.
Debati i madh ne PD sot duhet te jete se si te kufizohen vullnetet subjektive ne vendimmarrje.
Debati i Madh eshte debati per te garantuar e respektuar bashkejetesen me rregulla loje..duke shenjteruar Voten si te vetmin cmim per karrierat e pergjegjesite e perfaqesimin ne cdo nivel.

Cdo debat tjeter lidhur me emra individesh eshte debat legjitim per interesat e individeve por eshte nje debat i vogel,qe nese trajtohet me rendesi disproporcionale rrezikon te prishe Debatin e Madh,debatin e parimeve rregullave te lojes per te cilat sot PD ka nje nevoje jetike.

Te jemi realiste.
Demokratet,ata qe gjate veres se shkuar votuan per kryetarin e partise percaktuan timonierin e partise per 4 vitet e ardhshme.

Te jemi racionale.
Debati i Madh qe vlen te behet sot eshte mbi Busullen se si ky timonier do ta drejtoje Partine per 4 vitet ne vijim.

Rasti per kete Debat te Madh e Jetik eshte Kuvendi Kombetar…eshte nje mundesi te cilen nuk duhet e nuk mundet ta shperdorojme,
eshte nje debat qe nese e zhvillojme me pjekuri ndershmeri dhe hapur..,do te na nxjerre te bashkuar e me te forte