Browsing Category

OPINION

E djathta dhe e majta, nje dallim…

Nga Fitim Zekthi E majta, të majtët, komunistët, fashistët kurrë nuk kanë pasur kufizim në ndjekje të interesave të pushtetit, në ndjekje të qëllimeve të tyre politike. Ata kurrë nuk kanë pasur mëshirë apo dhembshuri, fisnikëri apo…

PD-ja zyrtare, e pandarë nga Berishizmi!

Nga Zef Ndreka Megjithë përpjekjet për mbijetesë apo ekzistencë të PD-së në këto dy vitet e fundit, sidomos pas luftës së fortë brënda llojit, pas shpalljes non grata të familjes Berisha, ditën e fundit u qartësua se PD-ja nuk është…

Mungesa reale e zyrtarizimit…

Nga Zef Ndreka Në thelb, mungesa e zyrtarizimit të PD-së është pasoja e humbjes së radhës të opozitës dhe demokratëve në zgjedhjet e ardhshme për pushtetin vendor. Në pikëpamjen ligjore, formalisht pas datës tre mars, vendimi i gjykatës…

Z. Roland Bejko një pro-amerikan në ‘Paris’!

Nga Qamil Gjyrezi Formimi akademik dhe intelektual ka një rëndësi të veçantë për një politikan dhe studimet e Z. Bejko për administrim publik i japin Tiranës një drejtues që e njeh shumë mirë administratën publike, sic është në perëndim.…