Browsing Category

ART KULTURE

Më shumë se një promovim…

Nga Zef Ndreka Dje, salla Unesko në Muzeun Historik në Tiranë, mblodhi shumë miq, studiues, gazetarë e shkrimtarë, historianë, artistë, piktor, këngëtar. Me iniciativën e Shoqatës "Luma", të "Akademisë së Artit Shkencës dhe Letrave…

“Biografia e keqe” e Miriush Kabashit !

Nga Nebil Çika Këto lajmet e rreme për "vdekjen" Mirush Kabashit më kujtojnë një histori të tij që ma ka treguar regjisori Saimir Kumbaro, një emision ku diskutonim për filmat e realizmit socialist. Producenti ynë ishte PPSH dhe duhet…

SHOKU I PRANGAVE

Nga Visar Zhiti …takoj sërisht mikun tim Hasan Bajo, shoku i prangave, - më shkruan ai në autografin e romanit të tij, “Lulet e pjeshkës”. Për mua është më shumë se aq. Ishim njohur që studentë në Shkodër, e kujtoj me kitarën e tij dhe…

VATRA PRITI SHKRIMTARIN VISAR ZHITI

Nga Sokol Paja New York, 15 Tetor 2022 - Federata Pan-Shqiptare e Amerikës VATRA priti në një takim të përzemërt e vëllazëror shkrimtarin e shquar Visar Zhiti. Një bashkëbisedim i ngrohtë, i sinqertë e i paqtë si shqiptarë e si vatranë…