“BOMBA” NE LEGATEN RUSE-Sonet nga Uran Kostreci

Nga Uran Kostreci

 

Sic ndodh ne dimer kur bisha e uritur
Ne vathe i hyn kopes’ me bageti
E dhente, atbot, mes ujqve lukuni
Nga tmerri dridhen duke blegeritur;

Ashtu ne shkurt pesdhjetenje, papritur,
N’ Tirane komunistet si lubi
U hyjne njerzve, naten, ne shtepi
Dhe zvarre i nxjerrin lidhur, lebetitur;

Njez’ tenje burra e nje vajze elitare
Te gjith i bejn’ kurban se ato dite
Ne legat ruse ish hedh nje dinamit!

Medet, viktimat qe nuk din’ gje fare
Pa gjyq ne breg te lumit cohen zvarre
E vriten kot prej kuqove bandite.