Basha në Budapest: Jemi peng i krimit dhe korrupsionit

Në samitin e udhëheqësve botërorë të partivë të qëndres së djathta në Budapest, kryetari i Partisë Demorkatike Lulzim Basha, ka thekuar se korrupsioni, krimi dhe kapja e shtetit nga interesat private, janë ato qe i mbajnë vendet tona larg të ardhmes Europiane. Basha vlerësoi Strategjinë e Ballkanit Perëndimor, ndërsa ka thksuar se anëtarësimi në Europë është për shqiptarët një aspiratë kombëtare.

Në samitin e udhëheqësve botërorë të partivë të qëndres së djathtë, në Budapest, kryetari i Partisë Demokratike Lulzim Basha vlerësoi Strategjinë e Ballkanit Perëndimor, ndërsa ka thksuar se, anëtarësimi në Europë është për shqiptarët një aspiratë kombëtare. Para liderve botërorë Basha nuk i kurseu kritikat për qeverinë Rama, e cila sipas tij është e zhytur në korrupsion.

“Korrupsioni dhe kapja e shtetit nga interesat private, futja e grupeve kriminale në gjithë nivelet e qeverisjes, zgjedhjet e manipuluara, ekonomia e dobët që ju shërbën vetëm disave janë ato qe i mbajnë vendet tona larg të ardhmes Europiane.”

Lulzim Basha pati një takim të veçantë me kryeministrin Hungarez Viktor Orban, të cilin e ka siguruar se Partia Demokratike po punon për alternativën e projektit europian të vendit dhe se është e vendosur ta ndryshojë Shqipërinë duke çliruar politikën, ekonominë dhe shoqërinë nga autokracia dhe monopolet.