“Babalja” -Dalin përgjimet,  ja roli i Ballës në skandalin me dëshmitarin e rremë

 

Ish-deputeti demokrat, përmes një konference për shtyp ka publikuar ditën e sotme dokumentat dhe videot me transkriptim se si është përfshirë Taulant Balla në këtë skemë mashtrimi dhe se si Prokuoria po fsheh çdo provë lidhur me çështjne ‘Babale’.
APD ka publikuar gjithashtu 2 video në të cilat faktohen lidhjet e pushtetit të Edi Ramë me krimin.

Fjala e Ervin Salianjit
Përgjimet dëshmojnë vënine e qeverisë në shërbim të krimit për të shpëtuar ministrin e brendshëm, Xhafaj. Përgjimet faktojnë sajimit e dëshmitarit të rremë dhe gjithcka kemi thënë lidhur me përfshirjen e vëllait të ministrit të Xhafajt.

Përgjimet që do të publikojmë sot janë vetëm një pjesë, por ashtu si dhe të tjerat, faktojnë qartazi që Prokuroria jo vetëm që i fshesh dhe është në shërbim të KM po ash nuk dënjon që ti transkriptojë. E bën me qëllim që të fshehë ëmerin e drejtuesit të policisë dhe gjithashtu edhe emrin e një zyrtati të lartë, Taulant Ballës dhe përfshirjen e tij në sajimin e shumëpërfolur.

Deri më sot ne këmi vetëm një përgjim, Prokuroria ka akoma më shumë, por sot po e faktojmë përmjet përgjimeve zyrtare dhe audios se si përmes zyrtarit më të lartë të PS, takohet dëshmitari i rremë dhe më pas cohet sipas kenarit tek Dr. i policisë së Fierit për tu përdorur në funksion të krimit,” është shprehur Saliaji.

Biseda e trasnkriptuar
Numri është i telefonit të drejtorit të policisë së Fierit, Bert Nushi.
Ora 12:28 e natës
Drejtori: Fredi.
Fredi: Ai është b.q prokuror, të më thotë ai mua…
Drejtori: Ku je, se nuk..
Fredi: Dëgjo mua, atë që kam nisur…eee…
Drejtori: Ku je në Fier apo jo,
Fredi: Të kam q.. robt, atë që kam nisur nuk e kthej mbrapa, a ti thosha të kam q…motrën mu në p…
Drejtori: Fredi, po më dëgjo, Frediii.
Fredi: Unë nuk di si më lini në rrugë mua, vari k muhabete, i ka marrë në dorë Gramozi këto punë
Drejtori: Se jam në vendngjarje tani, ça do, më thuaj.
Fredi: Do më dërgosh njeri që të flas.
Drejtori: Jam në Fier kam një ngjarje, jam në Ballsh.
Fredi: E mban mend ku me ke lënë herën e parë, më dërgo njeri për çerek ore,
Drejtori: Ka mundësi të mos më kapë telefoni se jam në vendngjarje.
Fredi: E dëgjon, aty ku më le, e mban mend.
Drejtori: Po do të nis unë njeri me lekë.
Fredi: Po e kape, e do troç, e kap, jam në mes të rrugës.